4/10/11

#15mlliure Jo tb hi era

Qui no hi era al Parlament de les retallades i de la corporativa declaració institucional entorn al president (CiU)? #15mlliure

Ahir la plaça de Catalunya de Barcelona va acollir les i els activistes indignats contra les detencions pels atacs del 15 de juny al parlament (vídeo). Allà varen anunciar una "querella col·lectiva" contra el conseller d'Interior del govern de CiU de la Generalitat, Felip Puig, i responsables de la policia, per l'actuació del 27 de maig a la plaça de Catalunya.

'Si ens toquen a una, ens toquen a totes", "Jo també estava al Parlament" eren pancartes, és el sentiment compartit i col·lectiu davant la imputació i detenció d'una vintena de persones, que podria ser cadascuna de nosaltres.

El 15 de juny es va denunciar al Parlament, als i les parlamentàries, i al govern de CiU, per la sessió on s'aprovaven unes retallades que empitjoren notablement l'ensenyament i la salut pública, va la dir de la majoria de la ciutadania.

En el Parlament les i els parlamentaris es van comportar com a estament corporatiu solidari, defensant-se del clamor ciutadà expressat per boca de la concentració del 15 M, amb una declaració institucional liderada per Mas president, de CiU, on s'oposava la mobilització de denuncia ciutadana a l'exercici de la democràcia parlamentària.

Quin contrasentit! Fins i tot les i els parlamentaris i grups que van combatre i votar en contra de les retallades van caure en el parany de fer front comú de país, corporatiu ("de classe" diuen a les places), amb aquells que imposen les retallades i colpegen a fons al nostre poble.

Ara volen aconseguir la criminalització de la rebel·lió quincemaigista que no varen aconseguir aleshores.

Ens cal llibertat sense càrrecs per totes les persones detingudes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario