24/10/11

Convenció a Catalunya per plantar cara als mercats


La Convenció d'ICV, amb l'afegit a última hora d'EUiA, ha estat positiva. Menys agosarada i participativa i oberta que la Convenció social impulsada entre altres per IU, però tanmateix insisteixo, és positiva. Com s'explica al web d'EUiA posa el repte de plantar cara i passar a l'acció en contra dels mercats, amb les trenta propostes prioritàries, alhora què es compromet a garantir polítiques socials, ecologia i llibertat, amb la idea de "ser el referent de la gent d'esquerres i progressista del carrer", fent per manera de donar-los veu, i alertant a que "ningú es deixi arrossegar pels cants de sirena de l'abstenció", és a dir vol portar al Congrés "la veu de la gent del carrer, que no es resigna i vol plantar cara als poderosos".
S'agraeixen aquests compromisos ni que siguin de campanya. Tanmateix convé tenir en compte que en el 15 M tenen les seves pròpies maneres de fer arribar la veu, que ens cal respectar i donar suport. Cosa ben diferent del què es va fer el dia de les votacions de les retallades que els parlamentaris/es de la coalició, van entrar al Parlament amb la cua entre les cames, escridassats pel jovent revoltat quinzemaigista i protegits pels Mossos d'Esquadra; a més el grup parlamentari va fer una declaració indigerible, i es posà submís al president Mas, signant una declaració institucional amb CiU per bandera i pal de paller, en defensa de la sobirania i la democràcia... dels parlamentaris/es.
Soc ben d'acord amb el candidat, Joan Coscubiela, en Coscu, quan esmenta "no volem fer pedaços, ni petites esmenes, anem a canviar-ho tot, i el programa que hem decidit avui expressa aquesta intenció de canviar tot el que no funciona". Llàstima que encara tenim pendent la valoració global seriosa del govern tripartit. Sort que en aquella època mobilitzava des del sindicat contra les retallades del 5 %, i moltes de les petites esmenes i pactes nacionals de país. Al ser unes eleccions generals pot semblar que no afecta el que s'hagi fet al Parlament de Catalunya, ans això no deixa de ser una pietosa il·lusió. Sí cal dir ben alt amb en Coscu, que cal "una fiscalitat justa, per evitar més retallades; una nova economia sostenible, social i productiva, per crear nova ocupació, i una democràcia de debò, cada dia i no cada quatre anys".
Per fer una bona campanya cal una mica de memòria i una bona dosi de capacitat crítica. Focalitzar i aprendre dels errors és de savis, és una bona manera d'aconseguir credibilitat i per tant de superar-los. En canvi voler amagar-los o ignorar-los, porta a un ridícul matusser i perjudica la salut transformadora. Al nostra web s'esmenta "ICV-EUiA compta amb la credibilitat i l'autoritat que dóna la feina feta al Congrés i al Senat i el fet que a Catalunya "som la única oposició i la única alternativa a les polítiques de la dreta conservadora". En el Congrés espanyol veig correcta aquest postulat, en canvi no és pas així pel que fa a Catalunya. Només cal recordar la repressió dels Mossos amb el conseller Saura?, o els pactes d'Habitatge?, o les esmentades retallades? l'ICS? els llocs de treball perduts? la manca de mobilització des del govern davant de la demanda ciutadana de dret de decidir i sobre la consulta ciutadana vinculant? la pèrdua neta de suport social i electoral amb la gestió de govern?

No hay comentarios:

Publicar un comentario