5/10/11

EUiA per l'acord i unitat a les eleccions

Proposta d'acord ICV-EUiA per a les eleccions generals del 20 nov. aprovada pel Consell Nacional d'EUiA
Dimarts, 04 de Octubre de 2011

Esquerra Unida i Alternativa considera que el moment de crisi que colpeja als sectors populars requereix de les més amples mostres d’unitat i de confluència social i política de l’esquerra transformadora, roja i verda, connectant amb els desitjos i anhels del nostre poble, esdevenint una eina útil per les seves lluites socials i polítiques, i concretant, en propostes d’acció política i programàtica, aquestes reivindicacions per fer front als atacs dels poderosos amb alternatives i solucions de progrés. Una elaboració programàtica a fer, de manera oberta i participativa, en una convenció.

Esquerra Unida i Alternativa, aplicant els acords adoptats en el seu Consell Nacional del 21 de Setembre, conseqüentment reitera:

1- Signar la coalició a nivell d’Estat entre IU, ICV, EUiA, i d’altres forces polítiques de l’ecologisme, el nacionalisme d’esquerres, i l’esquerra transformadora. Aquesta coalició es concreta a Catalunya sota la denominació ICV-EUiA i amb una gestió independent, sobirana i solidària en favor de la gent.

2- Esquerra Unida i Alternativa segueix defensant que la representació electa a les Corts Generals de la Coalició ICV-EUiA ha de reflectir la seva realitat plural, i s’ha de donar de manera compartida per ambdues organitzacions. Per tant, de la manera adient a la negociació mantenim la defensa del diputat d’EUiA com a segon a Barcelona.

Esquerra Unida i Alternativa, des de la seva 5a Assemblea Nacional de l’any 2008, ha apostat per enfortir i ampliar la Coalició ICV-EUiA, i per fer-la més política. Un posicionament que tornem a reiterar a ICV i a les persones amb les que hem treballat electoralment i socialment.

Esquerra Unida i Alternativa es reafirma en aquesta posició, que vol continuar desenvolupant i profunditzant, amb els canvis que siguin necessaris després de 8 anys de treball en comú d’ambdues organitzacions. En aquest sentit, Esquerra Unida i Alternativa està disposada a iniciar un diàleg constructiu que permeti definir una nova etapa política de la Coalició ICV-EUiA, el seu millor funcionament, la seva visualització pública, i la seva presència institucional.

2 comentarios:

  1. A la meva manera de veure, un molt bon comunicat. L'enhorabona als redactors!

    ResponderEliminar
  2. L'hem fet entre tots/es, hem millorat l'empoderament i la sobirania del Consell Nacional, hem aconseguit una gran sintonia; una mica més de temps i emprar metodologia "quincemaigista (15 M)" i hagués estat un consens unànime. Enhorabona a les aportacions i la sana crítica q va permetre precisar-lo en el consell.

    ResponderEliminar