3/10/11

Acord de candidatura conjunta dins EUiA a les eleccions generals del 20-N

En Joan Josep Nuet va proposar a les persones del Consell Nacional d'EUiA membres del corrent Bastida d'EUiA, formar part de la candidatura conjunta unitària per donar-li suport com a candidat a diputat d'EUiA. Adjuntem la base política amb la que varem formalitzar l'acord. Els membres de Bastida d'EUiA que han format part d'aquesta candidatura son en Francesc Matas Salla, Àngels Tomàs, David Companyon i Jordi López Santín.

La situació política i social a Catalunya i Espanya i a Europa demanda en aquest moment la màxima unitat de les forces socials i polítiques d'esquerres per fer front a les polítiques neoliberals d’ajust i retallades. La mobilització i la política unitària per desenvolupar polítiques d'esquerres es la millor resposta.

Les propostes unitàries s'han de desenvolupar a partir de l'enfortiment i compromís de l'esquerra transformadora que representa a Catalunya EUiA i a l'Estat espanyol IU. Tant EUiA com IU han de treballar per amplies sumes on l'ecologisme polític i social, els sindicalistes, el nacionalisme d'esquerres i els moviments, entre ells el 15 M, organitzacions socials i partits que s'enfronten al neoliberalisme puguin confluir en la mobilització social i electoral.

EUiA ha d'afrontar una nova etapa on encari el seu creixement entre la gent treballadora i jove amb mes pluralitat i encara mes polítiques d'esquerres; amb unes politiques coherents en la proposta i la gestió, des de la base social al treball parlamentari. Per això cal també una nova etapa de la Coalició ICV-EUiA, per que pugui esdevenir un referent encara mes ample de les opcions d'esquerres, inserida a les diferents realitats del territori, amb un funcionament mes democràtic, mes plural i mes mobilitzador.

Per tot això cal reforçar el paper d'EUiA dins la Coalició amb ICV i el paper d'EUiA en la seva relació amb IU.

Per això els sotasignats creiem necessari sumar en una candidatura conjunta dins EUiA per triar la llista d'aquesta formació a les Eleccions Generals del 20-N.

En el cas que el company Joan Josep Nuet, que l'encapçalaria, surti diputat, s'establiran els mecanismes necessaris de treball conjunt al voltant de la tasca parlamentaria d'aquest, mecanismes de treball polític i d'assistència tècnica que seran compartits per poder fer un treball adequat en un marc de pluralitat política dins EUiA i IU.

Francesc Matas Salla, Portaveu de Bastida d'EUiA.

Joan Josep Nuet i Pujals, Candidat a diputat d'EUiA.

21 de setembre de 2011.

Del Butlletí d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario