10/9/13

EUiA amb la mobilització 11 S



A on es juga la Consulta i un procés de llibertat, val a dir de sobirania per a Catalunya?
On es juga la mobilització amb un procés de consciència democràtica i empoderament cabdal de la població i la ciutadania de Catalunya?
Quan s'esdevé una mobilització popular potent, com la dels drets nacionals, l'esquerra te clar quin és el seu lloc i compromís.
Amb la mobilització popular. Incorporant a la lluita i consciència democràtica nacional les reivindicacions socials, amb les marees i lluites contra les retallades. A cada poblet, a tot el poble.
Des del juliol EUiA va animar a preparar i participar a totes les mobilitzacions de l'11 de Setembre. A més, ahir a la tarda, va haver una important reunió de la comissió nacional per acabar de perfilar la disposició i actuació de la representació oficial d'EUiA a la Diada. El debat profund i estratègic va portar a donar tota la importància a situar les reivindicacions socials i nacionals a la mobilització popular. Això va permetre superar dubtes i angoixes polítiques. La proposta de cridar a no convocar a la Via catalana va restar molt minoritària, com inadient per lluitar junt a la mobilitzaciópopular.
Serem envoltant el Trueta, a diferents trams de la ViaCatalana, encerclant la Caixa i a la manifestació de la tarda”. Nuet mateix anirà a l'encerclament de La Caixa, va animar a participar als trams de la Via Catalana i amb Alternativa Jove a la manifestació de les 18,30 h a la Plaça Urquinaona de Barcelona.
Aquest mateix matí EUiA ha encetat la campanya #ConsultaSioSi, i Alternativa Jove per #CatalunyaLliure.
La mobilització popular d'aquest Onze de setembre de 2013 està representada i organitzada entorn els quatre cents kilòmetres de la Via catalana cap a la independència. Aquesta Via catalana de centenars de milers de persones a la cadena humana, amb trenta mil persones voluntàries organitzant-la Tram a Tram, per terra, mar i aire, ha incorporat i absorbit moltes de les reticències quan ha cridat a participar-hi amb totes les banderes i reivindicacions democràtiques i socials. Les diferents accions d'encerclem La Caixa a Barcelona, el Trueta a Girona, la cadena sindical a Foment, i probable altres, donen la idea del que pot succeir si s'obre una ruptura política i s'enceta un procés constituent cap un nou estat a Europa.
Una República catalana, lliure i social, por començar a estar a l'abast de la ma. Això permetria un gran impuls per derrotar la Corona i el regne d'Espanya a favor d'una República espanyola. Amb l'actual escenari polític ens cal situar les propostes de Repúbliques catalana, basca, espanyola i gallega, amb la relació entre elles i els altres estat de la península ibèrica i d'Europa, que cada poble decideixi des de la seva pròpia sobirania.
Rajoy i el PP no ho volen en cap cas. Ni República catalana ni espanyola, tampoc que la ciutadania de cada poble pugui decidir. Les classes i prohoms poderosos catalans tampoc els hi agrada que el poble s'emancipi de la Constitució de 1978 i de l'estat del Regne d'Espanya. CiU i Mas es veuen arrastrats pel sentiment i moviment popular però no volen la Consulta. Prefereixen combinacions i acords parlamentaris amb el govern de Madrid, ben protegits de la lluita i de les necessitats populars catalanes.
Les esquerres hem de fondre'ns amb convicció i compromís amb la mobilització per foragitar a CiU i les seves retallades destructives, emparades pel govern de Rajoy i les imposicions de la Unió Europea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario