9/9/13

El Dret a l’autodeterminació es conquerirà amb la mobilització


L'Aurora defensa per aquest 11 de setembre.
Concert per la llibertat. Camp Barça.
La sentència del Tribunal constitucional vers l’Estatut de Catalunya i la voluntat dels dos grans partits espanyols de tancar qualsevol porta al reconeixement dels drets nacionals de Catalunya, van tenir com a resposta primer la manifestació del 10 de juliol de 2010 i posteriorment la gran manifestació de l’11 de setembre de l’any passat on es va expressar la voluntat majoritària del poble català d’exercir el dret a l’autodeterminació.
Estem dins d’un procés d’empoderament popular que ha condicionat institucions, partits, organitzacions socials... que expressa un canvi molt profund i s’enllaça dins d’un canvi d’època i de crisi: nacional, sí, però també democràtica, social, econòmica... de les polítiques austericides de la troika (Unió Europea, FMI, BCE), una crisi que està esquerdant les bases del règim monàrquic constitucional i un sistema polític totalment degradat pels casos de corrupció al PP, PSOE, CiU... i que tenen la seva màxima expressió en el rescat multimilionari a la banca mentre es retallen drets i serveis socials.
Són els mateixos partits del règim que van canviar l’article 135 de la Constitució per posar els interessos de la banca per sobre des de la immensa majoria de la població, condemnant a l’atur a milions de persones, desnonant centenars de milers de famílies... els mateixos partits que neguen el dret democràtic dels pobles a poder decidir el seu futur. Els defensors d’un “status quo” on sempre guanyen els mateixos i el poder establert: la banca, les multinacionals... els defensors d'un Règim monàrquic que dificilment resistiria l'exercici del dret a decidir de Catalunya, Euskadi, Galicia...
Aquest canvi d’època, és també una època de mobilitzacions pels drets socials, laborals, contra les retallades a la sanitat, l’educació, contra els desnonaments... d’indignació, de desobediència civil, de vagues generals... que expressen una necessitat de canvi radical que cada cop té més suport social.
Exercir el dret a l’autodeterminació forma part d’aquest mateix procés de trencament amb el règim corrupte de la monarquia espanyola i el sistema polític i econòmic sobre el qual es sustenta. El dret a la independència dels pobles com a dret democràtic forma part de la lluita contra l’opressió. Ambdues lluites son indestriables i només s’assoliran desacatant l’ordre institucional i enfortint la mobilització popular.
La lluita per un Estat propi, per una República Catalana independent o federada lliurement amb els altres pobles d’Espanya, implica exercir el dret a l’autodeterminació, organitzar la Consulta i que la decisió ciutadana sigui vinculant. Les classes treballadores i populars no tenen res a perdre amb el dret de Catalunya a decidir el seu futur, al contrari les i els treballadors tenim molt a guanyar si som les que ens posen al capdavant de la llibertat de Catalunya, denunciant alhora les polítiques antisocials i privatitzadores que a Catalunya fa el govern de CiU, emparat amb les retallades del govern del PP i la UE.
L’AURORA (POR), organització marxista que forma part d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), defensem el dret a l’autodeterminació com a indestriable de la lluita pel socialisme, recolzem la crida d’EUiA a participar activament a totes les mobilitzacions convocades l’11 de setembre i fer-ho mostrant la lluita de les “marees” contra les retallades socials.
Aquest 11 de setembre animem a tothom a participar als trams de la #ViaCatalana cap a la Independència, d' #EncerclemLaCaixa a Barcelona, #EncerclemHospitalTrueta a Girona o totes aquelles localitats on s’estan preparant al voltant d’escoles i hospitals, per visibilitzar clarament la lluita pels drets nacionals i socials.
Per l'èxit de totes les mobilitzacions de l'11 de setembre. Per una Catalunya lliure i social. Per la República catalana. Mobilitza’t!! Barcelona, 4 de setembre de 2013.

No hay comentarios:

Publicar un comentario