5/12/11

Nou temps de compartir i confluència

La necessitat de direcció política és punyent a EUiA. Els òrgans formals de coordinació estan desorientats i amortitzats pels esdeveniments. Han quedat desautoritzats.
El divendres 2 de desembre va tornar a passar. És el quart Consell Nacional d'EUiA en que la direcció-coordinació perd per golejada les seves propostes i ha de recular. Tant difícil és escoltar, deixar de practicar l'autisme, i coordinar amb l'orientació que la majoria d'EUiA i la majoria del Consell planteja i necessita? Podem fer equip i treballar plegats? Convé dialogar i construir el consens per l'orientació i la praxis política, amb la participació dels territoris i la riquesa diversa existent.
Com si es necessitessin fòrceps, al final del Consell Nacional es va incorporar al document de balanç electoral que s'avançava la convocatòria de l'Assemblea Nacional per la primavera del proper any.
Ens cal un canvi a fons. De política, d'aliances, de metodologia  assembleària, d'equips de coordinació col·legiats, dialògics, en base l' empoderament de les assemblees i l'afiliació.
Tot el món canvia molt. La crisi econòmica profunda, la crisi i davallada del tripartit, la visió parlamentarista institucional tirant a corporativa, la desconfiança en fenòmens tan positius com la indignació del 15 M, les prevencions al sorgiment d'Ateneus i Espais de gent jove unitaris que participen de la malfiança general en els estaments polítics professionals -"No ens representen", Fora els privilegis de polítics i banquers", "li duen democràcia però no ho és"-, el lideratge nacional de la dreta catalana enfront "de Madrid", des de que hi ha eleccions per primera vegada CiU passa per davant del PSC en unes eleccions generals.
Tenim un moviment afeblit a la base assembleària territorial. Però tenim bona entrada i participació a tota mobilització. Podem posar les millores aconseguides en regidories i parlamentaris en funció de la millora del moviment des de la base més pregona. Ara per primera vegada EUiA ha aconseguit fins i tot un diputat estatal. Un parlamentari que des del primer moment va copsar la importància de l'esclat d'indignació del 15 M i s'hi va comprometre. Si fem les coses com cal, hi ha una bona disposició, i la moral animada per avençar en els canvis que es necessiten.


No hay comentarios:

Publicar un comentario