1/12/11

Innovació en el moviment EUiA

Celebro que a la web d'EUiA s'hagi posat la informació "La Comissió Nacional d’EUiA valora el resultat de leseleccions generals del 20-N. Informe del coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, presentat a l’òrgan de direcció aquest dilluns. Dimecres, 23 de novembre de 2011http://www.euia.cat/img/spacer.gif". Alhora és una autèntica llàstima que no s'hagi aprofitat per incloure les diferents opinions i propostes que es varen a portar a la comissió esmentada. Entre elles que calia reformular EUiA i la coalició, que convenia disposar de direcció política en equip i que l'existent estava amortitzada, i que s'havia de convocar tot seguit l'Assemblea Nacional, avençant l'ordinària.
Al calor d'aquest informe, que a la comissió va ser en tot cas esbossat oral, faig algunes reflexions i propostes.
EUiA ha d'obrir una nova etapa de coherència i credibilitat política, i s'ha de "reinventar" com a moviment, assemblees, equips, renovació jove i dona.
A/ Eixos de lluita prioritaris per EUiA (entre ells: ocupació i atur, immigració, dret d'autodeterminació i de decidir amb l'espai de confluència entre federalistes i independentistes, salut, desnonaments hipoteques i habitatge, educació ensenyament, drets de les dones i violència de gènere, Mediambient ecologisme).
B/ Immersió en els moviments, els organismes i entitats socials i cíviques del territori, locals, comarcals i nacionals, el 15 M. Deixar de dedicar forces a organismes propis d'EUiA que dificulten el treball unitari i fomenten les capelletes.
C/ Què ens aporta el 15 M, Què aportem al 15 M. Experiències dels Ateneus Roigs, Espaïs Oberts com ara el CRAC, Ateneus i Assemblees de joves dels barris i pobles.
D/ Incorporar la necessitat de reorganitzar (reconstruir, refundar) l'esquerra d'arrel, des de les bases veïnals, estudiantils i juvenils, empresa i sindicalisme.
E/ EUiA  disposa de més regidors, dues persones diputats/des autonòmics i ara per primera vegada una estatal; en canvi és més feble a les assemblees territorials i al teixit social, fins i tot ha anat retrocedint des de la seva fundació, les pluralitats han minvat, la unitat de la 5ª Assemblea no ha aconseguit formar equips de treball de coordinació i direcció, s'ha convertit en una jerarquia partidària de tall fraccionalista unidireccional des de la coordinació. Els òrgans tècnics substitueixen als polítics. La direcció política ha quedat des de fa mesos amortitzada. El municipalisme al seu aire local. La campanya electoral dirigida per ICV i IU. IU promou processos participatius oberts (Assemblees i Fòrums de refundació, Meses de convergència social, Convocatòria social) i practica immersió al 15 M, mentre EUiA no troba temps pel debat, i la direcció parlamentària mira amb recel i com a competència el 15 M, a diferència dels territoris i l'afiliació que s'hi ha cabussat amb il·lusió.
F/ Donar prioritat al treball moviment i a la mobilització jove.
G/ Posar el treball parlamentari en funció de la forja de moviment i de l'organització. Superar la dependència i supeditació d'EUiA del treball i l'orientació parlamentaria. La direcció política general inclosa l'orientació parlamentària ha de ser la d'EUiA i des d'EUiA, amb una direcció coordinadora col·legiada, compartida, diversa i unitària.
H/ S'ha de respondre a la petició de companys del Consell Nacional i de la Permanent d'avençar l'Assemblea Nacional ordinària. Després d'un any segueix pendent l'estudi i reflexió seriosa per establir les lliçons de l'experiència del govern tripartit de les esquerres, la relació amb la crisis de la desafecció ciutadana i de la base social i amb les polítiques executades.
I/ Superar la coalició. Per una coalició àmplia, compartida i igualitària, consensuada. Nacional catalana, amb relació clara federal amb la coalició IU, amb possibilitat de relacions amb altres coalicions nacionals com Amaiur, i tenint en compte el BNG. Enfocament de forma positiva vers l'ecosocialisme i l'ecologisme nacional i federal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario