5/12/11

Content pel diputat EUiA i la coalició estatal amb IU

Amb tres minuts i mig vaig poder esbossar uns trets amb alguna idea al consell nacional d'EUiA del divendres passat. Anoto el que vaig expressar.
Content pel diputat Nuet d'EUiA i la coalició estatal amb IU, les tretze organitzacions i les onze persones diputades. Preocupat, força preocupat com tots i totes vosaltres per la majoria del PP i CiU, per l'avançada de la dreta catalana molt per sobre de la representació de l'esquerra i treballadora, per primera vegada en unes eleccions generals.
Què en cal ara? Unitat, confluència per alternatives contra la crisi, contra les retallades de la dreta. Propostes i mobilització.
Hem d'assenyalar al document del consell la importància del moviment de la indignació del 15 M. Hem de fer per manera de confluir amb el 15 M, amb el vot enfonsat i desencantat socialista, amb el sindicalisme.
Les esquerres estem molt malament, som com un edifici amb aluminosis, afeblides i esquelètiques. Cal fer front a la realitat. Les mateixes direccions sindicals esmenten la dificultat d'organitzar la força o la mobilització a les fàbriques per exigir i imposar les necessitats treballadores, ara concentrades en unes reivindicacions en la proposta de "pacto por el empleo".
Companyes i companys, Avui hem de començar una nova concepció de moviment. Anem a construir esquerra des del sol social, des dels fonaments.
Per això hem de compartir i confluir amb tot allò que es mogui i lluiti.
Anem a una preparació agosarada i oberta, àmplia, confluent i participativa en la 6a Assemblea Nacional; amb debats oberts i fòrums, amb propostes que sorgeixin de les assemblees i dels territoris. Soc d'acord i dono tot el suport a l'esmena d'en Gregor, sobre avançar l'Assemblea nacional per la Primavera, millor per abril-maig, Sí, una assemblea potent per portar la reconstrucció de l'esquerra a casa nostra.
Hem de desenvolupar una nova concepció de la coordinació i uns equips col·legiats de coordinació i direcció política. La direcció actual ja s'ha assenyalat que està amortitzada i superada.
I, la coalició s'ha ha quedat petita? petita es diu en el document, però el que està és obsoleta! Ara correspon una coalició àmplia, amb més entitats, igualitària, participativa, ha de superar les imposicions d'una part sobre l'altra, ha de treballar en diàleg i consens. Endavant!

No hay comentarios:

Publicar un comentario