16/5/11

Èxit de la manifestació contra les retallades

Adjunto una valoració de les manifestacions del diumenge a Catalunya.

Èxit de la manifestació contra les retallades

Cal seguir lluitant

Cal mantenir el front unit de la gent treballadora afectada i la ciutadania

Com una marea humana, desenes de milers de persones manifestants han ocupat el centre de Barcelona el dissabte 14 de maig. Havien estat convocades per més de 200 entitats de tota Catalunya. Des de sindicats de classe i agrupacions professionals de la sanitat o l'ensenyament, associacions de veïns, associacions en defensa dels serveis públics, etc. L'objectiu de la protesta ha estat ben precís: contra les retallades que el govern Mas vol imposar en tot allò que és públic com la sanitat, l’ensenyament, el suport als més necessitats, etc.

El diumenge 15, un altra manifestació amb milers de joves ha tornat a recórrer el
centre de la ciutat en protesta per les conseqüències de la crisis sobre el jovent. És un altre exemple de que creix l’indignació i son necessàries respostes i decisions concretes per lluitar contra la crisi capitalista.

Amb l'excusa de la crisi i la situació financera dels comptes públics, el govern Mas pretén liquidar conquestes i drets que ha costat molt d’aconseguir. Primer van respondre els treballadors i treballadores dels sectors més afectats, sanitat i ensenyament, i ara ha respost la majoria de la població treballadora. Aquesta lluita ha de seguir fins que es retirin les retallades!

El govern Mas ha respost menyspreant la veu del poble, dient que seguirà els seus plans de retallades, que –segons ell- no hi ha altra política possible. I ho diu ell que, al mateix temps que retalla drets, aprova una retallada de l’impost de successions que solament beneficia als més rics i també ha anunciat una retallada dels impostos per a les grans fortunes.

I tant que és possible una altra política! Una política que obligui als més rics, als que més es van beneficiar quan les coses anaven bé, a les grans empreses que reparteixen dividends, als grans directius que cobren sous i bonus desproporcionats, als dirigents polítics que abusen de les seves condicions.

I el govern Mas no podrà excusar-se dient que no té competències. Hi ha moltes decisions que pot fer un govern com la Generalitat per a imposar mesures contra els més rics. Però sabem que Mas no farà això als seus amics, que prefereix retallar en drets públics que afecten a les classes més desfavorides abans que retallar els beneficis i les fortunes dels més rics.

El govern de CIU s'excusa també que el govern central no paga el Fons de Competitivitat, 1.450 milions d'euros. Efectivament, el govern Zapatero ha de complir els seus compromisos i no ofegar a Catalunya, però, atenció, el govern de la Generalitat no diu que si li paguessin el Fons faria enrera les retallades, diu que fins i tot amb el Fons cal fer les retallades. O sigui, no és solament un problema de finançament, és també un problema de decisió política. Volen atacar durament tot allò que és públic. Volen que els seus amics els propietaris dels hospitals privats i les mútues es beneficiïn de la crisi, volen que els amos de les escoles privades i l'Església treguin profit. Cal evitar-ho!

Els treballadors i treballadores afectats directament per les retallades seguiran la lluita. No podem deixar-los sols. És un problema que ens afecta a tots. Que sofrirem tots. Sofrirem quan no hi hagi llits en els hospitals o retardin per temps indefinit una operació. Serà una reculada per al país perquè haurà una pèrdua en la qualitat de l'educació. Perquè els més grans amb problemes o les classes més desfavorides sofriran tots aquestes retallades en els drets públics.

Es tenen que anular les retallades. Obrir les plantes i quiròfans, també a l’estiu, per disminuir les llistes d’espera. Tenen que readmetre a la gent acomiadada i prendre decisions per lluitar contra l’atur, com continuar la construcció de les línies del metro i altres obres públiques.

Diumenge que vé, el proper dia 22, hi ha eleccions municipals. És també una ocasió per a mostrar el rebuig a les retallades. Ni un vot per a CiU o qui defensi les retallades. I la millor manera de mostrar l'oposició a les retallades és donant el vot a les candidatures d’ICV-EUiA.

Publicat a LA AURORA-POR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario