19/3/09

Responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes

Aquesta proposta presentada per Francesc Matas Salla no ha estat acceptada per la permanent d’EUiA, que ha adoptat un comunicat que es pot veure a la web EUiA i al bloc Bastida d'EUiA, els punts cabdals de la discrepància són els # 1, 2, 7 i el 8.


Proposta de posició d’EUiA sobre les responsabilitats de les càrregues policíaques agressives i violentes a les manifestacions d’estudiants


Davant dels fets succeïts ahir, la Comissió Permanent d´EUiA, reunida de manera extraordinària, fa pública la següent declaració:


EUiA...

1 Som en contra de l’aplicació del Pla Bolonya, i considerem que cal la dimissió del rector de la Universitat de Barcelona.

2 Rebutja i denúncia les càrregues violentes agressores i indiscrimades dels Mossos d’Esquadra, el matí d’ahir 18 davant la Universitat, i al vespre a la Via Laietana.

3 Ens solidaritzem i posem a la disposició de tota la gent agredida i contusionada. Expressem la nostra solidaritat amb els estudiants, professionals dels mitjans de comunicació i membres d’EUiA que van patir les conseqüències d’unes càrregues policials indiscriminades.

4 La direcció d’EUiA empara directament a les persones agredides, entre elles dos membres joves del Consell Nacional, així com un membre de la pròpia Comissió Permanent.

5 La permanent acorda que EUiA, amb les seves persones diputades, senador, i coordinador, acompanyin i personin a la declaració de denuncia de la gent afiliada agredida.

6 El Govern ha de demanar excuses als estudiants, professionals de premsa i ciutadania, que van patir les càrregues policials.

7 Les responsabilitats operatives i polítiques son inexcusables i inajornables.

8 Considera que la coalició ICV-EUiA no pot seguir a la conselleria d’Interior. Ho fa inviable aquestes condicions de pràctiques d’ordre públic, agressives, violentes, i la imatge deplorable entre el jovent i la ciutadania treballadora. Per tant així ho traslladarà a la direcció de la Coalició, i al govern de la Generalitat.

9 Felicita a tota la seva afiliació i gent amiga d’EUiA, que va participar pacífica i cívicament a les manifestacions.


Barcelona, a 19 de març de 2009.

1 comentario: