19/3/09

El espectro de Valdecasas resucita

El espectro de Valdecasas resucita con los Mossos: agresión a la gente desarmada e indefensa.
Hoy, este atardecer los Mossos de la Generalitat de las izquierdas tripartitas, me han tirado por el suelo, pisado, han herido a mi hijo, y contusionado a mi sobrina.
¿Quien ha dado la orden de las cargas y agresiones continuadas? ¿Se le cesará?
No resulta de interés los violentos aprendices de verdugos. ¡Importan sus jefes operativos (violencia militarista) y sus jefes políticos!
El herido de toda una serie de porrazos en las piernas para derribarlo es Jordi Matas Vilà, 28 años, miembro del Consell Nacional de EUiA (organización coaligada con ICV), y miembro del Consejo Político federal de IU.
La contusionada en el brazo, es Maria Vilà Miras de 27 años, por pisoteo alevoso de un armario-mosso; comprobado ocularmente y hasta por presión física por mí, al ser derribado al suelo junto con ella, y tener que interceder desde esta posición terrera para que no siguiera la paliza. Maria Vilà Miras es presidenta de la ONG PAU ARA Catalunya (que se dedica a la solidaridad con Palestina y Afganistán), y miembro del Consell Nacional de EUiA.
El que suscribe, Francesc Matas Salla, es miembro de la Permanente de EUiA, miembro del Consell de govern de la Coalición ICV-EUiA, y miembro de la comisión ejecutiva federal de IU (en representación de la corriente RedesIU).
Todo esto sirva como mínimo para que nuestra organización EUiA, rechace con claridad, contundencia y sin subterfugios, la agresión de los Mossos. Hay inevitables responsabilidades operativas y políticas.


L’espectre de Valdecasas resucita en els Mossos: agressió a la gent pacífica, desarmada i indefensa.

Avui aquest vespre els Mossos de la Gene m'han tirat i arrastrat per terra, trepitjat, han ferit al meu fill, i contusionat a la meva neboda. Qui ha donat l'ordre de les càrregues i agressions continuades? Se'l cessarà? No te interès els violents aprenents de botxins, importen els seus caps operatius (violència militarista) i els caps polítics!

13 comentarios:

  1. Ho ha manat el vostre estimat conseller Saura...

    ResponderEliminar
  2. Sento vergonya aliena que que algú responsable politic o material d'això NO estigui ja a la cola de l'atur, buscant feina d'altra cosa

    ResponderEliminar
  3. Benvolgut company: espero que avui tu i els teus fills estigueu millor --i tota la gent jove que va "rebre" d'una manera tan "franquista"... tens raó en el teu post... I avui demanen disculpes! (T'he enllaçat a l'entrada del meu bloc.) Una abraçada,
    àngels

    ResponderEliminar
  4. Doncs teniu un problema. Perquè el qui dirigeix el cotarro dels Mossos és de casa vostra.

    Esperpèntica, l'actuació dels Mossos. Lamentable.

    ResponderEliminar
  5. espeluznante...

    ResponderEliminar
  6. ...són feixistes de debò!!!

    ResponderEliminar
  7. ...són feixistes, de debò!!!!!

    ResponderEliminar
  8. Hola Francesc! Es increíble lo que veo y lo que leo, parece que estamos volviendo atrás en el tiempo, a la más dura y gris represión fascistoide de pura cepa. Ánimo con la lucha, que nunca termina, y más en estos casos...

    Espero que os repongais pronto de éstas heridas y sobretodo os deseo mucho ánimo, de todo corazón. Ánimo con la lucha!

    David Franco, compañero de Redes, concejal de Ezker Batua Berdeak y delegado de Paz Ahora de Euskadi.

    ResponderEliminar
  9. D'entrada es pot amb raó que com no hi era no puc opinar, però els humans som com som. Normalment hi ha més manifestants que policies i són moltes les vegades que uns pocs policies s'ha trobat al mig d'una massa de manifestants agressius. Ells saben això i ho temen. Quan els manifestants són joves i són majoria se senten forts, agressius i llencen el que tenen a mà. Aleshores també surt la part salvatge. Els resultats és que a tu i a la teva família t'han fet mal els polis, però també hi ha molts polis que han rebut fort. ¿Fem un balanç exacte de ferides a cada costat? Quilos més, quilo menys, crec que el resultat és penós.

    Bolonya
    Tothom critica EUA i tothom imita EUA. Tenim una crisi que ve d'EUA i no serà la darrera perquè el joc el dona EUA. Hi ha alternativa?

    ResponderEliminar
  10. D'entrada es pot amb raó que com no hi era no puc opinar, però els humans som com som. Normalment hi ha més manifestants que policies i són moltes les vegades que uns pocs policies s'ha trobat al mig d'una massa de manifestants agressius. Ells saben això i ho temen. Quan els manifestants són joves i són majoria se senten forts, agressius i llencen el que tenen a mà. Aleshores també surt la part salvatge. Els resultats és que a tu i a la teva família t'han fet mal els polis, però també hi ha molts polis que han rebut fort. ¿Fem un balanç exacte de ferides a cada costat? Quilos més, quilo menys, crec que el resultat és penós.

    Bolonya
    Tothom critica EUA i tothom imita EUA. Tenim una crisi que ve d'EUA i no serà la darrera perquè el joc el dona EUA. Hi ha alternativa?

    ResponderEliminar
  11. Em sembla molt fort el que estic veient, família, i és el mateix que m'ha explicat altra gent que va assistir a la mani. Molta força des d'aquí!!! Tan de bo cada dia quedin menys impunes; potser aquest cop la rebuda dels periodistes portarà a alguna denúncia... qui sap!!

    ResponderEliminar
  12. Totalment desmesurat!!!
    No juguem amb les mateixes regles.
    No podem ni defensar les nostres idees amb la pau.
    La responsabilitat directe és política, es clar, però no podem oblidar ni la direcció policial que dona ordres explicites de utilitzar la força, ni als agents què la executen amb desmesurada convicció.
    S'obren pas entre la gent amb tota la seva agressivitat, amenacen, deriven , glopejaven indiscriminadament, etc...
    Això ho han de pagar.
    On anirem a parar, que no tenim dret a defensar les nostres opinions.
    El que més m'estranya no és l'agressivitat de la policia, és el l'ordre d'avançar contra la gent.
    A que es deu aquesta decisió?
    O a qui?
    Respon a una estratègia política de fer emmudir com fos les veus en contra de Bolonia?
    Deixo aquestes preguntes per a qui pugui respondre-les.
    P.D. No deixem que ens treguin els drets per els quals els nostres avis i pares varen lluitar tant.

    ResponderEliminar
  13. que hacemos todavia en el tripartito y en la coalicion ? habra que esperar que le den una paliza a mis amigos nuet y miralles para que digamos basta! la unidad de la izquierda , no pasa por aceptar actuaciones continuas de represion y meos la que dieron ayer mi hijo y su novia de estudia y trabaja tambien se vieron en el fregao y tuvieron que refugiarse en un hotel y mientras tanto en francia de huelga general y nosostros ? un saludo y mi solidaridad
    mateo

    ResponderEliminar