24/2/12

Obrir un procés constituent #EUiA6a (4)

Les experiències de tretze anys, i una situació política de punyent involució política general contrareformadora i social, porten a la necessitat d'encetar una nova etapa, amb un procés constituent  per l'esquerra transformadora. Per un espai nou. Espai que inclou totes les seves aliances polítiques, també les coalicions, les existents i les que ens cal establir, en confluència i ferment de trobada amb tendències nacional catalanes d'esquerres.
A imatge del "Resetegem el sistema", cosa que va fer fortuna a les places indignades i a les manifestacions del 15 M, en cal reiniciar EUiA. Això que convé actualitzar i renovar el concepte i configuració del moviment social i polític. Ens cal fer-ho en immersió i mestissatge en la multiplicitat d'esquerra compromesa, sindicalista, jove, dona, immigrada, i de la llibertat nacional.
Es poden incorporar metodologies com la dels Fòrums de refundació i de la Convocatòria social, on gairebé la meitat de les participacions i aportacions havien de ser de persones compromeses de fora de l'organització, tot i que sigui gent favorable al projecte polític en que som implicats/des. És molt valuosa l'experiència del 15 M on milers de gent jove ha practicat el debat, el diàleg i el consens, de forma multitudinària oberta, compartida i participativa.
El procés constituent ha de ser quelcom tangible. La crida i el manifest, és a dir la proposta política ha de fomentar iniciar una nova realitat social  i política de moviment d'esquerres. La iniciativa política per part d'EUiA ha de ser de ma oberta a la nova generació i al conjunt de la multiplicitat de l'esquerra.
Twiter #EUiA6a

No hay comentarios:

Publicar un comentario