24/2/12

Coordinació paritària #EUiA6a (7)

Compartida i col·legiada... una co-coordinació d'una dona i un home. És a dir, una coordinació paritària. Una fórmula emprada amb èxit a Die Linke a Alemanya.
M'han esmentat com inconvenients: La manca d'experiències dels partits que formen EUiA i el recel a una dona com lideressa. El fet que moltes dones no volen que pel sol fet de ser dones, amb la discriminació positiva de gènere, passi per davant de les capacitats requerides per una responsabilitat, ni que se les valorés més com a dona que com a persona. Un record agredolç de les directives del PCC i del PSUC viu de l'etapa de president i coordinador. Pot haver-hi un xoc de competències i ser factor de crisi, poden no compartir i no posar-se d'acord, bloquejant la direcció o l'organització.
En canvi les avantatges són amb la incorporació d'una dona. És una senyal clara innovadora de que dones i homes son en igualtat de condicions reals. Superació de l'hegemonia masclista dominant i a voltes misògina, que aflora en tradicions conservadores incrustades en les organitzacions polítiques.
La paritat compartida rau en una metodologia d'entesa, pacte i acord, diàleg i consens, val a dir imposar-se el treball en equip, superar la confrontació lògica, i l'esquema majoria minoria jeràrquic de factura burocràtica excloent i limitadora, aposta per l'actuació del compartir i generar consens com element medul·lar del moviment. A més, permet incorporar a una persona jove a la coordinació general, amb una convicció de la necessitat de connectar amb els moviments emergents.
Twiter #EUiA6a

No hay comentarios:

Publicar un comentario