6/2/12

Gira de Bildu a Catalunya de la ma d'EUiA


La gira té per objectiu debatre sobre les raons de l'èxit de Bildu/Amaiur, basat en un projecte comú de diverses formacions que lluiten per l'emancipació social i nacional d'Euskadi. Hi haurà actes a Barcelona, Sabadell, Granollers, Girona i Rubí. Reprodueixo la nota a L'Aurora.
Els dirigents de Bildu Juanjo Olaizola, coordinador de Bildu a les Juntes Generals de Guipúscoa i Inko Iriarte, càrrec de Bildu a les Juntes Generals de Guipúscoa, portaran a terme diversos actes, trobades i conferències a diferents localitats de la demarcació de Barcelona (Sabadell, Rubí, Granollers, districte de Gràcia a BCN) i a Girona-ciutat.
Els dirigents de Bildu mantindran diverses reunions amb dirigents d’Esquerra Unida i Alternativa.
Aquesta gira s'ha organitzat a partir de la invitació que diverses organitzacions locals d' Esquerra Unida i Alternativa, amb el propòsit de debatre públicament amb altres organitzacions i entitats socials les raons que han fet que Bildu i Amaiur hagin sacsejat el panorama polític al País Basc i a Espanya.
El projecte polític que impulsa la coalició Bildu a la Comunitat Basca és fruit d’una aliança de diversos sectors polítics i socials. El resultat electoral obtingut en les dues darreres eleccions al País Basc, demostra que es pot guanyar a la dreta en tots els àmbits, si es fan propostes creïbles.
Els debats s’emmarquen també en un context de governs de dretes a Catalunya i Espanya que estan aplicant fortes retallades socials dins d’una greu crisi econòmica amb cinc milions d’aturats i, alhora, amb un nou escenari a Euskadi que posa el dret a decidir en el centre del debat polític.
Les organitzacions locals d’EUiA, organitzadores de la gira, han proposat a diferents organitzacions polítiques de l’esquerra i a entitats socials de cada localitat (ICV, CUP, ERC...) debatre conjuntament amb Bildu sobre el model de coalició i el treball polític que la coalició abertzale representa, especialment la seva capacitat de donar cabuda a diferents organitzacions en un mateix projecte polític d’emancipació social i nacional.
Els actes han estat organitzats en col•laboració amb entitats locals com l'Ateneu Roig de Gràcia, el CRAC de Rubí, l'Ateneu Llibertari i Anònims de Granollers, a Girona l'acte serà presentat per un periodista del diari El Punt i a Gràcia per en David Fernández de La Directa. A Sabadell l'organitza directament l'organització local d'EUiA.
Actes de la gira:
Barcelona. Dijous 9 a les 19h a l’Ateneu Roig de Gràcia. c/ Ciutat Real, 25
Intervenen Juanjo Olaizola de Bildu, David Companyon d’EUiA i Marc Sallas de la CUP. Presenta: David Fernández de La Directa
Desprès hi haurà un sopar al mateix Ateneu. Podeu apuntar-vos a http://www.roigcultura.cat/ Preu: 20€
Sabadell. Divendres 10 a les 19h al Casal Pere IV. c/ Rambla, 59
Intervenen: Juanjo Olaizola de Bildu, Jordi Matas d’EUiA, la CUP i Joan Tafalla. Presenta: Marisol Martínez coordinadora d’EUiA Sabadell+ info: www.euia.cat/sabadell
Granollers. Divendres 10 a les 21h30’ a Anònims c/ Miquel Ricoma, 57
Sopar amb Juanjo Olaizola i Inko Iriarte. Presenta: Luis Navarro, coordinador d’EUiA. Organitzen EUiA de Granollers i l’Assemblea Llibertària. Apuntar-se a: euaigranollers@gmail.com Preu: 15€
Girona. Dissabte 11 a les 11h 30’ a la Farinera c/ Passatge Farinera Teixidor, 4
Intervenen: Juanjo Olaizola de Bildu, Pau Gàlvez d’EUiA, Joan Olòriz d’ICV i Jordi Navarro de la CUP. Presenta: un periodista del diari El Punt.
Rubí. Dissabte a les 18h 30’ al CRAC c/ Sant Joan, 1
Intervenen: Juanjo Olaizola i Inko Uriarte. Hi haurà un debat amb els partits d’esquerres de Rubí. Presenta: Marina i Francesc Matas
http://www.crac.cat/

No hay comentarios:

Publicar un comentario