24/2/12

La 6a #EUiA6a (3)

Quin és el moll de l'os de la sisena assemblea? Quins eixos polítics i d'acció per la propera etapa? El fonamental és sobre la necessària unitat contra les retallades i la crisi, per unes polítiques que afavoreixin a la gent treballadora i més modesta, contra la involució en drets socials i democràtics, per aconseguir-ho cal obrir la perspectiva de forjar un moviment que sigui punt de trobada unitari i divers.
La clau està en les principals necessitats i mobilitzacions que d'una forma natural les persones i les assemblees d'EUiA hi són implicades.
Les preocupacions i debats a les assemblees ens donen els elements que són el nucli àlgid d'allò que vol debatre l'afiliació, per tant a la 6a assemblea li pertoca debatre i consensuar l'orientació.
a) L'estratègia i propostes, és a dir el pla polític d'acció general,
b) les aliances polítiques entre segments i sectors socials, el tipus d'enteses i alhora les coalicions necessàries, cadascuna al seu nivell inclòs el polític electoral, per a poder articular un front social i polític d'esquerres al poder de CiU i del PP, amb lideratge diferent del fallit del PSC amb el govern tripartit; el nou temps i perspectiva per a la coalició actual ICV-EUiA, i de la coalició estatal de les tretze organitzacions, amb el Grup Parlamentari de l'Esquerra Plural (IU-Los Verdes, ICV-EUiA, CHA-IU Aragó),
c) la relació política, federal o confederal, més o menys prioritària, fraterna i compromesa, amb l'esquerra a l'estat (IU), amb la basca (també Amaiur) i la gallega (també BNG), ens queden moltes altres esquerres a Catalunya (ERC, CUP, Candidatures locals alternatives, Anteriors EPMs, altres grups i tendències polítiques, plataformes, entitats i associacions), i hem de contemplar les d'Europa (PEE, a més a la Conferència de l'esquerra anticapitalista, i les components Verds d'esquerres,
d) el projecte en concret de moviment social i polític que volem impulsar, com pot ser un d'esquerra nacional catalana, amb la complementació de la lluita social i de la llibertat nacional (dret a decidir);
e) el tipus, composició i metodologia de funcionament del moviment d'esquerres a construir.
En què esta immersa l'afiliació i les assemblees d'EUiA? Això és en el que convé centrar-se per l'acció política.
En les mobilitzacions en defensa dels drets socials, laborals amb la negociació col·lectiva, i dels serveis públics. En la Salut amb Dempeus com a capdavantera. Ensenyament. A la Plataforma contra les retallades. El fenomen en ressò mediàtica aconseguit pels "iaioflautes".
En les democràtiques, sobre el dret a decidir, la sobirania ciutadana i la republicana.
L'eradicació de la violència de gènere, i per superar la desigualtat dona i home amb els drets reals de les dones.
La solidaritat internacional. Els Fòrums Socials Internacionals. La participació activa en la indignació assembleària del 15 M.
El treball amb la immigració. Contra el racisme i la xenofòbia.
Els drets afectius, per superar les homo i lesbofòbies.
I la Memòria històrica.

Twiter #EUiA6a

No hay comentarios:

Publicar un comentario