24/1/13

EUiA i la CUP del Vendrell estableixen un Marc Estable de Col·laboració


Al Vendrell tant EUiA (i la coalició ICV-EUiA) com la CUP es van quedar cadascuna a prop d'aconseguir regidors/es, ans mentre qui entrava amb força al consistori va ser la ultradretana Plataforma x Catalunya.
L'acord entre EUiA i la CUP és una experiència innovadora a tenir en compte entre l'esquerra catalana.
Al Centre Cívic L’Estació del Vendrell, en roda de premsa, la CUP (Candidatura d'Unitat Popular) i EUiA (Esquerra Unida i Alternativa) del Vendrell, van presentar el document mitjançant el qual acorden establir un Marc Estable de Col·laboració.
Segons Rubén Suan, de les CUP: "Durant les eleccions municipals del 2011 diverses veus van reclamar alguna mena d’unió entre les organitzacions d’esquerres o entre les independentistes. Sempre hem cregut que aquest tipus d’accions s’han de fer amb temps i no únicament per un interès electoral ja que  entenem que les eleccions no són l’objectiu en sí sinó una eina per aconseguir uns objectius. Aquest acord neix d'un debat i una reflexió profunda, des de ja fa temps, de les dues. Temps en el que, mitjançant el treball conjunt, s'han trobat els punts comuns i la confiança suficient per poder arribar a aquest punt d'inici que ara fem públic. És un acord de coherència". En aquest mateix sentit, el coordinador local d'EUiA ha manifestat: "Pretenem ocupar l'espai buit de control i oposició del govern quadripartit al Vendrell, com també l'alternativa a les polítiques tradicionals dels partits que han governat el nostre municipi i han creat un "stablishment" polític poc transparent i acomodat en les antigues formes de fer política. Sota una sèrie de punts bàsics acordats conjuntament, volem crear un front ampli i obert, capaç de generar alternativa i proposta”.
Acord Marc Estable de Colaboracio CUP-EUiA ElVendrell. Reunides les assemblees locals de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) del Vendrell, volem expressar la necessitat de la creació d’un espai transformador alternatiu. Les polítiques institucionals de sempre, que han portat el nostre municipi a la precària situació social i econòmica actual, ho fa més necessari que mai. Sabem que una altra forma de fer política és possible i que transformar la nostra societat no sols es pot aconseguir, sinó que és necessari.
És per això que les nostres assemblees locals acorden establir un Marc Estable de Col·laboració sobre els següents punts:
• Confluïm en que la població i la ciutadania dels Països Catalans, exercint el dret a l’autodeterminació, pugui decidir sobre la forma d’estat, el tipus de relació amb l’estat espanyol i Europa, entre les opcions democràtiques: independència, federalisme, etcètera...
• Considerem que el capitalisme és un sistema esgotat que, sota cap circumstància, no pot conduir-nos al benestar social. Per tant, treballarem a nivell local per construir-ne una alternativa.
• Entenem les anomenades polítiques de reajustament i austeritat con un intent de crear un marc encara més propici per incrementar els beneficis dels més rics. Les retallades són un greu perjudici per a la població i el país. Les polítiques practicades pels governs a l’estat espanyol, als Països Catalans i al Vendrell s’han supeditat als dictats neoliberals de l’euro i de la UE.
• Treballarem per augmentar la sensibilització i la participació vers les mobilitzacions contra les polítiques que hem esmentat, ja que considerem imprescindible una resposta social que generi un moviment transformador que pugui englobar a totes les classes populars.
• La situació econòmica de l’Ajuntament, un dels més endeutats de Catalunya, és el fruit de dècades de gestió irresponsable dels seus recursos per part dels governs de PSC i CiU, que durant anys han comptat amb el suport del PP. Treballarem per saber en què i com s’han malbaratat els diners públics i així poder demanar responsabilitats als seus responsables.
• Ens manifestem contraris al Pla d’Ajust municipal, que ha derivat en retallades socials i pujades d’impostos, així com de qualsevol política que vulgui fer responsables de la situació als treballadores i treballadores, i no als veritables culpables.
• El govern quatripartit, que en un primer moment es va plantejar com un mitjà per aïllar PxC, no ha dut a terme polítiques d’impuls de la interculturalitat com a expressió natural de la convivència,  difondre la cultura de les persones immigrades i de lluita contra els valors que aquesta formació representa. Tot plegat ha erigit PxC com a única oposició dins el consistori. Treballarem per ocupar l’espai d’oposició política  i impulsar una alternativa veritable al govern municipal.
• Creiem imprescindible incrementar dràsticament la transparència i la participació ciutadana en la política municipal. La ciutadania i el teixit associatiu han de ser clau en la transformació de la nostra vila”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario