17/1/13

Avancem enceta camí



El corrent del PSC, Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena va omplir a gom el Teatre del Raval. L'acte públic estava encapçalat pel lema "Per una Catalunya forta i de progrés" i el hashtag #avancemjunts.  
El més significat de l'acte va ser que es fes i qui hi participava. ICV, ERC, UGT, CCOO, EUiA, Rosa Sensat, representant Metges, NEC, L'Aurora-POR i, cal dir-ho, una bona part de la plana major del PSC amb Pere Navarro inclòs. Tanmateix mancava la CUP.
Les intervencions establertes varen senyalar les necessitats de polítiques per enfrontar-se a la crisi, fins a quin nivell se li donava importància al dret a decidir i a la consulta, com fer-ho per establir ponts per teixir aliances adients a la nova situació i perspectives. Quin camí seguir, i amb qui anar junts (i juntes) per a construir alternativa catalana i d'esquerres o d'esquerra catalana?
El mestre i el metge varen resultar ben crítics amb les mateixes esquerres sobre quan governen, el primer a més amb una declaració reiterada i explícita com independentista.
Destaco de la convocatòria: "amb la força que dóna el carrer, la mobilització ciutadana, les entitats i col·lectius que lluiten i estan compromesos en que les coses canviïn. Fugint dels despatxos i els pactes de saló". "un acte públic en el que reflexionarem sobre aquestes qüestions,  en un fòrum participatiu i de llibertat, per emplaçar a totes les forces polítiques, sindicals, socials i culturals de l’esquerra nacional a Catalunya,a començar a treballar en la construcció d’una alternativa. Una crida a començar a elaborar un projecte compartit de base social, cultural i polític  de les forces progressistes. D’alternatives econòmiques. Inequívocament alineada en el principi democràtic del dret a decidir". "El dret a decidir dels ciutadans el futur de Catalunya no pot fer dividir l’esquerra. Les arrels federalistes de l'independentisme, les arrels llibertàries del socialisme català, les arrels euro comunistes, de l’eco socialisme, ens fa veure que res és inamovible i per sempre. El dret a decidir és el punt de trobada irrenunciable del conjunt de l’esquerra".
EUiA, a través de Toni Salado, va respondre de forma positiva i encoratjadora, amb un concentrat de l'orientació de la 6a Assemblea: "Per un costat, acabar amb el dogma de l’austeritat i crear una alternativa socialment justa i ecològicament sostenible, que permeti a la majoria del poble sortir d’una crisi de la qual no en són culpables. I d’altra banda, fem possible que Catalunya com a nació pugui fer efectiu l’exercici del dret a decidir el seu estatus polític, un camí on ens podem trobar federalistes, confederalistes, sobiranistes i independentistes".
Faig una llambregada piuladora. ‏@vidalminguella Si volem regeneració democràtica falten les CUP i @NovaEsqCat - @vidalminguella Un mestre estira les orelles: ni us he vist gaire aliats ni gaire progressistes. Arrencla aplaudiments sincers - ‏@JuvatVivere Un metge explica la por que tenen cada dia, no a perdre la feina, sinó a no poder fer bé la feina - ‏@laiabonetrull A l'acte de @Avancemcat construint la reflexió imprescindible per construir una alternativa de govern - @IsabelRibasSeix La propera en un teatre molt més gran, per reunir encara més persones amb qui compartir grans objectius -  ‏@josericov assaja la Syriza catalana http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/politica/primer-assaig-syriza-catalana-2295563 … - ‏@IsabelRibasSeix A l'acte d' @Avancemcat, teixint aliances per una nova majoria d'esquerres a CAT, política i social. - ‏@francescms endavant x exercir dret decidir vinculant, cercant el lideratge de les esquerres. @LAURORA_cat . - RT@francescms: @tonisalado interve a l'acte d'Avancem. senyala similituts amb propostes EUiA; nou espai, consulta x decidir, aliança -  ‏@francescms "Sisplau no malbaratem el somni d'una majoria de catalans", @fabianmohedano a acte @joanignasielena - @francescms @laiabonetrull bones sintonies, confluir en continguts i cami; fer consulta vinculant? Escoltar clam popular catala i social? - ‏@francescms @tonisalado interve a l'acte d'Avancem. senyala similituts amb propostes EUiA; nou espai, consulta x decidir, aliança auton+fed+indep. - "@davidcompanyon: A l'acte d'AVANCEM d @socialistes_cat teixint camins @joanignasielena @laiabonetrull @nuet" Camins x nou espai cat i esq? - ‏@FerranPedret Al Teatre del Raval, envoltat de gent d'esquerres en quasi totes les seves expressions - @omartinalvarez Per una aliança catalana de progres. AVANCEM! http://instagr.am/p/Uje-OEuyju/ - @francescms República catalana, lliure i social. Monarquia NO. Consulta decidir vinculant. - ‏@francescms El POR va a l'acte d'Avancem-PSC; x unitat esquerres x dret decidir. Consulta vinculant. - ‏@davidcompanyon  Dret a decidir, que decideixi el poble català sobirà #CATLliureiSocial - Joan Ignasi Elena ‏@joanignasielena @davidcompanyon la veritat es que va quedar petit. Gràcies x participar david! ­- @tonisalado salutació http://j.mp/SORpQx

No hay comentarios:

Publicar un comentario