11/1/13

12 E amb Herrira a Bilbao. Democràcia, Pau, Normalització, Preses i presos bascos al País Basc.


Benvolguts, benvolgudes, us remetem la nota de premsa que ens acaben de fer arribar en relació al manifest “Drets Humans. Solucions. Pau. Presos i preses basques al País Basc” que ens acaba d'arribar i on 70 personalitats de la vida política, social i cultural catalana reclamen la fi de la política dispersió penitenciària al País Basc i donen suport a les demandes de la plataforma social Herrira, que el proper dissabte ha convocat manifestació a Bilbao. Per a més informació podeu contactar amb Gabriela Serra: 650 956 280.

Drets humans. Solucions. Pau. Preses i presos bascos al País Basc. Deixant enrere un conflicte que s’ha allargat massa, tant en temps com en patiment, al País Basc s’han obert noves oportunitats per construir un escenari de pau. Les converses i els acords adoptats entre diferents agents del País Basc, l’alto-el-foc d’ETA i la implicació i ajuda de la comunitat internacional, han obert el camí per solucionar el conflicte basc.
Aquest ha deixat conseqüències de tot tipus i totes han de ser solucionades.
Per avançar-hi, cal posar atenció també a la situació dels i les ciutadanes que causa del conflicte estan empresonades o a l’exili, dispersats a centenars de quilometres del País Basc, amb el patiment afegit que suposa tant per a ells i elles com per als seus familiars. Com a primer pas, doncs, creiem que cal respectar els drets humans bàsics dels presos i preses basques. Respecte que comporta:
· Traslladar al País Basc a tots el presos i preses bascos.
· Alliberar els presos i preses amb malalties greus.
· Acabar amb la prolongació de les condemnes i derogar les mesures que comporten la cadena perpètua.
· Respectar tots els drets humans que els corresponen com a presos i com a persones.
Per tal de reclamar als estats espanyol i francès que facin passos cap a una solució democràtica, les persones sotasignants subscrivim aquestes reivindicacions amb l’esperit d’impulsar-les des de Catalunya. I, alhora, donem suport a la mobilització del proper 12 de gener a Bilbao, convocada per Herrira -plataforma en defensa dels drets dels presos bascos-, amb l’adhesió d’un ampli suport social, així com de nombroses personalitats de la cultura, l’esport i la política basca.
Preses i presos bascos al País Basc! Barcelona, 10 de gener del 2013
Per part d'EUiA han signat el Manifest en Joan Josep Nuet (Coordinador EUiA i diputat Izquierda Plural), Joan Mena (Diputat EUiA, portaveu adjunt del grup parlamentari ICV-EUiA) David Companyon (Diputat EUiA, secretari 4rt de la Mesa del Parlament de Catalunya), Francesc Matas Salla (conseller acció política EUiA).

Per part de L'Aurora · POR, en Miguel Salas (director), Alfons Bech (responsable internacional).

No hay comentarios:

Publicar un comentario