21/1/13

Diferents idees entre EUiA i la CUP per desenvolupar en el territori


Una primera entrevista el juliol 2012 va aportar un comunicat EUiA i CUP on es compartien uns trets en l'orientació i l'acció política. Després de les eleccions s'ha continuat aquesta relació i tempteig entre EUiA i la CUP. Mentre EUiA ha prosseguit les entrevistes amb les forces polítiques, sindicals i Entitats, amb el concepte de nou espai.
Entrevista CUP i EUiA. 5 de desembre de 2012. Delegacions. CUP: Adam Majó, Quico de Sabadell, Marc Sallas. EUiA: JJ Nuet, Toni Salado, Francesc MS.
Establim fer una valoració situació política i electoral i desenvolupar acords del comunicat de juliol.
1/ Es comença amb una visió similar sobre la corrupció a Sabadell, per part de l’alcalde, Bustos del PSC, i les ramificacions de la trama.
2/ Es resumeix per ambdues parts el balanç de les eleccions. Hi ha una situació política inestable, molt marcada pels aspectes nacional (consulta) i social (retallades), que marca el nou Parlament. Avenç de la majoria sobiranista i pel dret a decidir (11 S), gran importància del fet social i de la mobilització contra les retallades (14 N); càstig a les retallades i a CiU, tot conservar la minoria majoritària; progrés d’ERC però abocada a l’acord amb CiU; davallada encara sense fons del PSC, atenuada per la major participació; entrada de la CUP al Parlament; progrés d’EUiA i de la coalició ICV-EUiA. Pot ser una legislatura convulsa i breu. La CUP fa esment a la percepció negativa sobre la gestió de govern del període del tripartit, àmbit de les polítiques d'habitatge, d'educació i repressió Mossos; EUiA expressa que ara correspon emprar l'experiència del que ha estat positiu i del negatiu per a construir propostes polítiques alternatives.
3/ Hi ha una voluntat política de fer les coses diferents, basar-se en la mobilització com a qüestió bàsica; no confondre’s al Parlament com a “classe política”, ni en conciliacions amb la dreta, CiU i PP. Les i els parlamentaris faran la seva feina i contacte i acords des del Parlament.
4/ S’exposen diferents idees per desenvolupar en el territori, des de la base social.
4.1/ CUP proposa participar en el projecte d’una assemblea de regidors i regidores; d’àmbit PPCC; contingut nacional i social, per l'exercici del dret d'autodeterminació amb consulta vinculant i contra retallades de la crisi. EUiA s’interessa per aquesta assemblea en el marc del seu àmbit d’actuació que és Catalunya, també es podria tractar amb EUPV i EU Illes Balears, es valora interessant possible participació de gent de la Catalunya Nord/Sud de França; en contingut per EUiA es pot aconseguir un punt de trobada en la consulta, des del compromís de que sigui vinculant i es faci el que la ciutadania decideixi.
4.2/ EUiA exposa el concepte de nou espai i del tipus Syriza catalana; per treballar per un horitzó de confluència catalana i d’esquerres, com a factor per a contribuir a construir una referència política del que es mou per a fer front a l’hegemonia de la dreta amb CiU. Es proposa explorar fer un procés de debats oberts i plurals al territori, també junt amb altres forces com ICV, anticapitalistes, teixit sindical i de les plataformes existents. La CUP indica què per la seva part hi ha bona predisposició, tanmateix és cada assemblea qui decidirà sobre el seu fer. Adam Majó (CUP), Francesc Matas Salla (EUiA). 13 de desembre de 2012.

No hay comentarios:

Publicar un comentario