13/9/12

Notes sobre la Diada Nacional Catalunya 2012



*             La manifestació de la Diada 2012 ha estat del poble i la mes gran nacional des del franquisme (1977, 2010, 2012).
*             La manifestació ha estat per la Llibertat, la Independència i per un nou Estat català. (1977: Llibertat, Amnistia, Estatut d'autonomia; 2010: Som una nació, Nosaltres decidim; 2012: Llibertat; Catalunya, nou estat d'Europa).
                Cal una República Catalana i Social. Cal una relació lliure entre pobles, nacions i estats. A Europa i per tant a l'estat espanyol.
*             La llibertat de Catalunya passa a ser en clau d'estat i independència, nova centralitat a la política catalana.
*             El debat sobre la secessió està a l'ordre del dia.
*             La llibertat nacional catalana, a Catalunya i als Països catalans, serà en clau social. Ni retallades, Ni rescat, Ni Pacte Fiscal sense acord social solidari.
*             L'autonomisme retrocedeix, el federalisme no progressa. Des de la garantia democràtica al Dret a l'autodeterminació es tracta que la ciutadania a Catalunya decideixi; las tendències treballadores, revolucionaries i socialistes hem d'obrir la reflexió pública de quins tipus de relacions i vincles lliures, des de la sobirania de Catalunya, s'han d'establir entre nacions, pobles, estats, "Espanya" "Europa" "UE".
*             Des de l'òptica a l'estat espanyol, com convèncer i garantir el dret a la separació, per enfortir la unitat entre la classe treballadora espanyola i catalana i entre els pobles i nacions a l'estat. Diferenciar-se i denunciar a la burgesia espanyola i estat; diferenciar-se a Catalunya de la burgesia catalana i explotació a treballadors/es, retallades, etc.
*             Cap pancarta en tota la manifestació a favor del Pacte Fiscal, unes quantes en contra. No hi ha planteig de trencar les unitats econòmiques.
*             La manifestació no ha estat governamental ni de CiU. El president de la Generalitat, Artur Mas, no l'ha ha pogut presidir. A l'estadi actual de mobilització i consciència per la llibertat nacional ens hem de preparar per una lluita aferrissada enfront de l'hegemonia econòmica gran propietària, ideològica i governamental de la burgesia catalana i de CiU.
*             CiU és anticatalana a l'imposar polítiques contra la població catalana. CiU pacte amb el PP contra el nivell de vida de la ciutadania.
*             Tot s'ha d'orientar a representar i defensar el clam immens de Llibertat, Estat i Independència. Una aliança o alternativa autonomistes, federalistes, independentistes. Cap una "syriza" catalana, en base al Dret a l'autodeterminació: Referèndum vinculant sobre l'estat i la independència, amb quines relacions lliures amb els altres pobles europeus, en igualtat de sobirania nacional....
*             La marea civil supera a partits, governs i presidents... (transversalment) social i territorial.
*             No va haver-hi crema de banderes espanyoles a la mani massiva.
*             Duran Lleida (UDC de CiU) escridassat, va se foragitat del seguici i manifestació. 
Relacionat:  http://www.euia.cat/pagina.php?idp=5630

4 comentarios:

  1. Quantes barbaritats en tan poques línies...
    Tot per justificar el seguidisme reaccionari a CiU i la burgesia catalana.
    Desviant l´atneció de l´atac capitalista contra els treballadors.

    ResponderEliminar
  2. Desprès d'aquesta eufòria independentista, es veurà que la majoria del poble català no està per aventures ni independències. Volem el que és nostre, és clar, i tots els atributs per defensar la nostra cultura i la nostra llengua, però això no és incompatible amb una relació federal a Espanya. Cal posar seny i responsabilitat, i menys paraules poc meditades (o pensades per crear tensió i enfrontament). Ah! I recordin que exagerar les xifres no porta enlloc: la manifestació va ser impressionant, és cert, però no hi havia un milió i mig de persones: els carrers ocupats i els metres quadrats disponibles (i això, encara que es compti a 4 persones per metre quadrat) ho demostren. Facin el càlculs, si us plau. Al Passeig de Gràcia i rodalies es van mobilitzar 600.000 persones. Així que la majoria del poble català no és precisament aquesta.

    ResponderEliminar
  3. Seguim amb la lucidesa impagable de l'anonimat...

    ResponderEliminar
  4. Tanmateix, Joan, ha estat la manifestació nacional més immensa a Catalunya d'ençà el franquisme. Sobre la rauxa o altre cosa cal que la població pugui expressar-se i decidir des d'una manifestació i en un referèndum vinculant.

    ResponderEliminar