11/9/12

L' #11s2012



La mani serà demà 11 de setembre (avui pel bloc). La rauxa estival denota un fervor popular de llibertat que avança com incontenible marea de fons.
Pere Navarro del PSC implora al Consejo federal del PSOE la necessitat d'un discurs federal per evitar "insuportables tensions identitaris", doncs "España serà federal o corre el risc de disgregar-se. Serà federal o no serà".
Joan Herrera d'ICV, líder de la nostra coalició ICV-EUiA, demana l'estat propi, des d'una concepció federal, per recuperar sobirania social y nacional; Herrera proposa un Referèndum d'autodeterminació i pactar la independència, amb una mobilització unida entre la gent catalanista per aconseguir un acord polític transversal.
CCOO, UGT, ICV i EUiA criden i anirem a la manifestació del poble. EUiA amb una bona iniciativa des de la 6a Assemblea: pel dret a l'autodeterminació, un nou espai polític, i una confluència entre federalistes, autonomistes i independentistes.
El PSC no crida a anar a la manifestació. Hi ha altres sectors lluitadors i revolucionaris de les esquerres que o no li donen importància com esdeveniment polític, o no la veuen clara com espai de lluita, o la denuncien i criden a no anar-hi per titllar-la de ser una manifestació identitària de la dreta, de CiU i del govern Mas.
És palès que CiU i també ERC estan fins a les celles per la manifestació. En canvi és desencertada la consideració de que la manifestació és de CiU i d'ERC, o del govern.
La manifestació és un fenomen d'expressió i mobilització de la població i del sentiment per la llibertat de Catalunya. La població en moviment com a Nació serà de qui lluiti més convincentment pels seus drets i llibertats. Serà del petit segment de rics i classe dominant catalana o de la majoria social treballadora catalana de Catalunya? A nosaltres ens correspon mostrar que un Estat català ha de correspondre a una República catalana amb un ferm suport social treballador. És per això que ens cal una consulta vinculant sobre el què vol la ciutadania de Catalunya, i un vincle potent, lliure i unitari, amb els pobles, nacions i estats d'Espanya i d'Europa.
CiU va abocada a limitar la potència popular de llibertat de la manifestació al destret del seu Pacte Fiscal sense concert social ni solidari, a les negociacions amb el govern de l'estat, i l'anticatalanisme social retallador. Però el que es necessita és una unitat democràtica ferma entre la població catalana i espanyola diferenciada -independitzada- de cada burgesia i estat, ben d'acord amb lluitar contra tota opressió i explotació.
Aquesta Diada nacional el poble sortirà al carrer a lluitar, una Festa per la llibertat. Serem amb aquest poble amb les banderes de la Llibertat, del Dret a decidir, la República i el Drets socials.
Reflexions sobre el tema:

No hay comentarios:

Publicar un comentario