3/9/12

Cimera social

Cimera social (manifestació 15 de setembre a Madrid, repercussió d'impacte de la Marxa Negra Minera) i Referèndum contra les retallades, Vaga general ciutadana, Llibertat de Catalunya amb el dret a decidir (11 de setembre Diada Nacional, amb el rerefons de les marxes per la independència arreu dels pobles de Catalunya d'aquests estiu).
Es tracta d'una perspectiva amb tres vessants que marquen l'agenda política amb una empremta social, política, democràtica.
Les mobilitzacions parcials sostingudes existents poden trobar en aquesta perspectiva social i política la confluència i complementarietat unitària idònia per respondre al caos de la política de rescat i retallades.
Avui a les escoles es tornarà a viure un trauma que només pot tenir sortida amb una visió i mobilització de conjunt.
L'esquerra s'ha de situar completament a disposició de l'estratègia unitària sindical, i dels diferents nous moviments socials.
El clam sobre una Syriza catalana que va amplificar la 6a Assemblea Nacional d'EUiA, planteja la necessitat de superar l'actual divisió i disgregació de l'esquerra, aprenent de les errades de l'acord catalanista i esquerres i de l'entesa de progrés dels governs tripartits liderats pel PSC.
A la 6a Assemblea d'EUiA se'ns va encarregar actuar en funció de que la coalició ICV-EUiA estava superada, amb el sentit d'ampliar, millorar, equilibrar i compartir amb noves forces, tant dels nous moviments socials com del creixent sentiment per la llibertat i la independència de Catalunya.
El repte és ambiciós. Construir alternativa a les polítiques i als lideratges del PP a l'estat i a CiU a Catalunya.
El proper 11 S a Catalunya i el 15 S a Madrid enceten l'escenari mobilitzador.
Noticies relacionades:

No hay comentarios:

Publicar un comentario