16/10/14

Una Generalitat lliure i sobirana


El President Mas ha suspès la Consulta del 9N.
Tàpies.
Ha estat una setmana durant la qual s'ha capgirat tota la situació política. Tot serà diferent en els nous escenaris.
Mas i CiU han acatat la suspensió cautelar del TC instada pel govern del PP, amb el suport del PSOE. Mas i CiU han trencat el front entorn la Consulta 9 N. Mas ha enganyat, ha incomplert amb l'anhel popular i amb les decisions del Parlament de Catalunya d'organitzar la Consulta pel 9 N.
Guanyem Barcelona ha aplegat en la Jornada de Nou Codi Ètic a l'equip de l'Ada Colau i el DESC, Podem, ICV, EUiA, CUP, Procés Constituent, Partit X. Ha estat un esdeveniment unitari, cabdal i inaudit, que expressa la força amb la que avança aquest fenomen a Barcelona i a Catalunya. L'ona expansiva "Guanyem" s'estén a totes les capitals de l'estat.
L' unionisme, la dreta catalana-espanyolista (PP, C's, UPyD) i la SCC, fracassen clamorosament a l'omplir només la meitat de la Plaça de Catalunya. Menys gent que a l'any anterior.
El govern de l'estat, PP, retira la reforma de la Llei de l'avortament, li esclata la corrupció de les targetes black de Bankia, culpabilitza a l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, malgrat esser víctima de l'Ébola i l'economia empitjora.
De Xavi Torrent.
El PP de Catalunya declara que "és un èxit de la democràcia que no es pugui votar" a la Consulta.
El govern de la Generalitat s'ha quedat sense política. L'objectiu de la legislatura era la Consulta, sustentada en que "la població de Catalunya és subjecte polític i jurídic de sobirania". Cap succedani de consulta voluntarista i de legítima protesta pot compensar la renúncia a la sobirania catalana. El govern CiU de Mas només sap imposar a sang i foc les retallades neoliberals que perjudiquen a la població.
Les eleccions a Catalunya, anticipades, són a punt. Cap partit les vol, però la fallida presidencial i governamental les situen com l'alternativa per a respondre a la voluntat popular mobilitzada la Diada de l'Onze de setembre.
L'ANC pot esdevenir fonamental en el nou escenari. Ha d'assenyalar ben clar que el camí a fer és el de construir legalitat catalana.
Llista única de país? Candidatura per la independència o per salvar de la fallida a CiU que se sotmet a la llei estatal contra Catalunya?
Candidatura amb un canvi de política econòmica favorable a la població catalana o per seguir amb els Pressupostos de CiU destructius del país?
Les eleccions plebiscitàries amb obligació de llista única CiU i ERC són un miratge, una quimera. L'ANC ha de contribuir a introduir a les perspectives la conveniència d'unes eleccions constituents de legalitat catalana.
Nosaltres, des de L'Aurora, defensem que l'objectiu polític sigui per una República Catalana.
Pel 9 N donem suport a totes les mobilitzacions i accions de rebuig, desacatament i desobediència, amb la denúncia de la suspensió del TC i govern estatal, així com de l'engany greu i el pas enrere del govern Mas.
La Generalitat de l'Estat de les Autonomies està en fallida. No pot ser lliure dins la Constitució de 1978, ni dins el Regne d'Espanya. Ens cal una gran entesa de les esquerres, amb un canvi de la  política econòmica acordada amb els sindicats i les marees, per una Generalitat lliure i sobirana.
Diumenge 19, tothom a la concentració Ara és l'hora, a les 12 h a Plaça Catalunya.
De la Carta de L'Aurora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario