4/10/14

Desacatar el TC per complir el clam popular de Consulta 9 N


El compte enrere és inexorable. Sobirania catalana o espanyola. Segons el TC, i el govern de l'estat amb el PP, són clarament incompatibles i innegociables. Això implica que o es desacata el Tribunal Constitucional i govern de l'estat o no hi haurà ruptura democràtica. El Regne d'Espanya seguiria i Catalunya no pot ser ni esdevenir "subjecte polític i jurídic sobirà".
És temps de l'estratègia i acció política per contribuir a que es faci la consulta. És el que demana aquest poble: Posin les urnes! Ni un pas enrere, Volem Votar. La mobilització ha incorporat els Ajuntaments arreu. L'ANC és la referència i la garant de la consciència mobilitzada catalana.
Els partits han de complir amb el clam popular en comptes de fer tripijocs que puguin trair-lo.
El Parlament, el govern i el President han d'obeir la legitimitat popular mobilitzada. Per tant han de desacatar - fer insubmissió, desobeir- les suspensions i prohibicions del TC i del govern de l'estat.
No és acceptable cap comprensió ni subterfugi per aturar la campanya per la Consulta. Els caps polítics han d'assumir les responsabilitats que calgui i no escudar-se amb els i les funcionaris individuals. O compleixen o dimiteixen.
EUiA està ben situada amb l'estratègia de República Catalana i procés constituent, rupturista. Necessitem compartir-ho amb la coalició i ICV. No sigui que, com en la signatura del Decret de convocatòria de la Consulta, apareixéssim a ulls de tothom com a poc convençuts i tebis entusiastes suports a la Consulta.
Qui no faci tot el possible en la pràctica del carrer i municipis i Parlament per la Consulta quedarà desautoritzat a ulls del poble de Catalunya. La base social i electoral de la coalició ICV-EUiA no ho permetria i hi hauria desbandada com succeeix amb el PSC.
La presentació a les Preguntes de la Consulta del 9 de novembre amb un Sí/Llibertat de Vot com a proposta per la consulta interna és tot un encert. És una posició inclusiva que permet la lliure expressió de cada posicionament en la clau del fet nacional.
De moment ha estat i és el SíSí sobiranista i la independència el motor del moviment popular, així com de les resolucions i accions parlamentàries.
No hi hauria ni Declaració de Sobirania, Consulta 9 N, ni Pregunta, ni resolució Parlament insta'n al President i al govern a convocar i organitzar la Consulta pel 9 de novembre. Ha estat aquest poble qui ho ha aconseguit. En concret amb la bandera de la independència i el SíSí.
És hora d'empènyer i situar les reivindicacions sindicalistes i treballadores dins el corrent de fons sobiranista de llibertat. Cal fer carrer per fer complir al govern i al president el Posin les urnes!
El govern caurà si no desacata el TC. Potser també si fa insubmissió. Les eleccions poden aparèixer fins i tot sense voler.
La possibilitat d'una gran entesa o coalició unitària d'esquerres per la consulta podria contrarestar la pressió per una coalició de país amb CiU i ERC, escorada cap a la dreta.
Cal perfilar un canvi de política econòmica perquè ERC deixi d'anar a roda de CiU i sigui creïble com d'esquerra. CCOO i UGT tenen molt a dir sobre una política industrial, amb el desenvolupament de serveis públics i socials.
Un gir en la política econòmica i social donaria consistència a la concepció de República Catalana.
Alba Aguilà, EUiA Rubí, Diada 11 S 2014.
El procés de sobirania catalana, lliure i social, s'ha de fonamentar en la unitat i la mobilització per la Consulta i la ruptura democràtica. L' impuls polític vindrà per part de qui es comprometi a fons amb el bon fi de l'anhel popular. Consulta (volem decidir), estat (som una nació, nou estat dins Europa), independència.
Aprofito, en nom d'una Memòria Històrica equànime i objectiva, per assenyalar que el proper dilluns 6 d'octubre és el 80è aniversari de la proclamació de la República catalana el 1934*, fou per part de Lluís Companys pressionat per l'Aliança Obrera, tanmateix reprimida pel govern de la Segona República espanyola.

* Cinquè intent de proclamació de la República Catalana. L'anterior intent (el 4rt) també va ser anul·lat pel govern provisional de la Segona República espanyola.

No hay comentarios:

Publicar un comentario