24/10/14

La Jornada mobilitzadora 9 N serà un clam al món per la llibertat


Denúncia, Vot, Eleccions.
Són els tres paràmetres que han reformulat la mobilització pel 9 N. La ciutadania compromesa i activa en la lluita sobirana ha donat una nova perspectiva als següents passos del procés de Catalunya a decidir el futur.
La submissió, incompliment i engany del president Mas i CiU, que trencarem l'anhel i il·lusió mobilitzada, en comptes de retirar-se en un reflux de conseqüències imprevisibles de frustració, ha aixecat el vol, de la ma de l'ANC, amb noves forces i una fita clara.
La iniciativa política i de futur no està a mans de CiU ni del president Mas, sinó de la mobilització i pressió popular que aflora amb la veu de l'ANC i d'Òmnium: un 9 N de denúncia, vot i futur immediat d'eleccions.
La jornada mobilitzadora del 9 N serà unitària i potent. Un clam al món per la llibertat de poder decidir a Catalunya.
El diumenge 19 d'octubre, la Plaça de Catalunya va rebentar d'èxit de participació i de proposta política. Joan Josep Nuet, David Companyon i EUiA varem participar i som part de l'èxit. La Plaça va situar el sobiranisme cap a l'esquerra. EUiA hi te molt a dir dins les esquerres amb la República Catalana.
El contingut va ser alliçonador. El preludi d'un canvi d'hegemonia política amb el pol de les esquerres.
Rebuig a la prohibició estatal, cap pas enrere, denúncia de l'estat que prohibeix la democràcia quan es tracta de la ciutadania catalana, exigència al president de la Generalitat a "convocar eleccions en tres mesos", doncs no ha complert el seu compromís i cal establir una nova política, un nou objectiu per "un Parlament constituït per a la Primavera". Petició als partits d'acomplir amb les seves responsabilitats per situar uns punts conjunts de programa per avançar en la sobirania de Catalunya.
L'ANC ha corregit la imposició presidencial i de CiU que ha d'haver una llista "unitària única", de fet entre CiU i ERC amb ERC hostatge del lideratge d'Artur Mas. L'ANC defensa una "llista unitària" que procedeixi a executar l'ordre popular de poder decidir en un referèndum.
A EUiA varem preparar-ho amb la resolució del consell nacional extraordinari. Hem treballat per la convivència i establir entesa entre els esquerres enfront de la dependència al govern de CiU.
Una pedra de toc, millor que mil fotos, rau en que ERC deixi de fer seus, de defensar i donar suport als Pressupostos retalladors de CiU. El pacte de la llibertat entre CiU i ERC és un obstacle al treball i vida de la població i per la sobirania catalana.
La imatge de l'apropament entre les esquerres pro-consulta és nítid. ERC, ICV, EUiA, CUP, també les Esquerres pel SíSí. L'entusiasme unitari a la Plaça de Catalunya i el nou Full de Ruta exposat per l'ANC beuen d'aquesta perspectiva de futur amb un escenari polític que està temptejant passar d'una hegemonia política i institucional de la dreta recolzada en el centre esquerra a desplaçar el lideratge cap a l'esquerra.
La participació el 9 N és la nova prova de foc.
Una participació i un vot de rebuig i denúncia que s'enfronti a l'estat, mentre mostra a CiU com incapaç per seguir amb el necessari desenvolupament de la decisió popular i la parlamentaria, per tant posa a l'ordre del dia el relleu presidencial i governamental. Artur Mas no està a l'altura del vol que aquest poble vol fer per ser lliure.
La força per aquesta llibertat li donarà una cohesió social bàsica amb una canvi de la política econòmica.
El camí constituent a la República Catalana és l'horitzó proper per una Generalitat i Catalunya lliure i social.

No hay comentarios:

Publicar un comentario