2/10/14

EUiA fa una consulta interna sobre el Sí/Llibertat vot com posició pel 9 N


El dimarts a Barcelona.
La posició política d'EUiA s'emmarca en la convicció que la mobilització del poble de Catalunya és decisiva per a la gent treballadora i el jovent combatiu.
De fet, totes les oportunitats de canvi seran més contundents, lliures i socials, en la mesura que la classe treballadora, val a dir el gruix de la població del país, empenyi el procés sobiranista de Consulta, donant-li consistència amb les reivindicacions sindicalistes i populars, així com amb la relació estreta amb la classe treballadora arreu de l'estat i dels seus diferents pobles.
Al consell nacional.
El futur proper de Catalunya, per tant el futur de la població i de la classe treballadora catalana, es concentra en l'escenari de pre-ruptura política constitucional amb l'estat del Regne d'Espanya. Això significa en primer lloc a la Consulta del 9 N i el post 9 N. Res serà igual a fins ara.
El futur de les forces polítiques es cou dins la mobilització sobiranista. El compromís amb la llibertat de la sobirania catalana és cabdal per la ruptura democràtica amb un avenç constituent ciutadà ver una república catalana.
Joan Josep Nuet ho va sistematitzar al Consell Nacional d'EUiA.
* No acatem la suspensió de la Consulta 9 N per part del Tribunal Constitucional i del govern de l'estat del PP, amb el suport del PSOE. El TC és partidista, no te legitimitat, no el reconeixem doncs és una eina del centralisme. El TC va en contra de Catalunya i de la convivència entre la pluralitat de pobles i nacions a l'estat. La Consulta s'ha de fer per mandat popular ("V" 11 S), i per decisió del Parlament. El govern i el President han de complir amb la Declaració de sobirania i la resolució del Parlament i no fer cap pas enrere.
* Som per una triple ruptura, social, contra les polítiques neoliberals i reaccionàries del govern del PP i de CiU, que empitjoren les conseqüències de la crisi econòmica; de regeneració democràtica a l'estat de la monarquia; nacional davant la crisi terminal de l'estat de les autonomies, on cada poble ha de decidir què vol, a Catalunya amb la Consulta 9 N.
* Unitat i mobilització. Unitat de les forces polítiques, socials i entitats per fer la Consulta. Hem de ser al carrer amb el poble, doncs és la mobilització que ha impulsat el procés i on en som ara, no el president Mas ni CiU. Una unitat per la ruptura política.
L'orientació troncal és fer camí constituent vers una república catalana que permeti decidir el tipus d'estat i de relacions amb els altres pobles de l'actual estat espanyol.
Amb aquests paràmetres el consell nacional d'EUiA te ben en compte els diversos i plurals sentiments i orígens nacionals -identitaris- del que està formada la classe treballadora catalana.
La posició política d'EUiA vol ser inclusiva d'aquest valor polític de la gent catalana que ha nascut a Catalunya i no vol cap dependència de l'estat espanyol, alhora també de tota la gent catalana que ha nascut en altres indrets però que viu i treballa a Catalunya, i vol seguir amb una relació afectiva i estreta amb les seves famílies i llocs d'origen.
És ridícula la idea que es fa córrer de que es posarien fronteres a l'Ebre. El fet del fort sentiment europeu a Catalunya n'és una demostració.
En aquest sentit la definició de la posició política d'EUiA va a fomentar el Sí a la primera pregunta i Llibertat de vot a la segona de la Consulta 9 N. Cada persona afiliada, cada dirigent i responsable defensarà la seva posició concreta. Amb l'acord cabdal de que el que decideixi el poble de Catalunya en la Consulta 9 N és el que assumirà EUiA.
Comptador. Pl. Sant Jaume, Barcelona.
El Consell Nacional d'EUiA ha acordat:
L’objectiu d’aquesta convocatòria és acordar la posició d’EUiA com organització respecte a la consulta sobre el futur polític de Catalunya que està formulada en els següents termes:
"· Vol que Catalunya esdevingui un Estat?
· Vol que aquest Estat sigui independent?"

Pregunta de la consulta interna d'EUiA:

Creus que el posicionament d’EUiA respecte a la consulta convocada pel dia 9 de novembre de 2014 sobre el futur polític de Catalunya ha de ser:
Si a la primera pregunta i llibertat de vot a la segona pregunta?
SI            NO
En cas d’haver contestat negativament a la primera, quin creus que ha de ser el posicionament d’EUiA?
SI            SI
SI            NO
SI            ABS
Vots nuls (Es consideraran vots nuls els que havent contestat si a la primera també contestin la segona).

No hay comentarios:

Publicar un comentario