14/10/14

Estafa política presidencial i de CiU


Ahir 13 nit a Pl. Sant Jaume, CUP.

El President Artur ha incomplert clamorosament la seva paraula.
El govern de CiU fa cas, obeeix al govern de l'estat del PP i la suspensió cautelar de la Consulta 9 N per part del Tribunal Constitucional. El govern de CiU desobeeix el clam popular de la "V" de l'11 de setembre ("Posin les urnes!") i la decisió del Parlament de Catalunya ("Instar al govern a organitzar la Consulta 9 N").
És una estafa política en tota regla d’un president i CIU que anava a remolc i ara contra l’anhel del poble.
No fer la consulta és ras i curt acatar imposició legal estatal i desobeir la legalitat catalana.
Aquesta casta política dins CiU roba al poble de Catalunya, manlleva i destrueix les condicions de treball i de vida, considera que pot fer i desfer mentre segueix gaudint del poder econòmic i mantenint el poder polític.
Mas i CiU es mofen del poble català. Mas ha fet veure que preparava la Consulta 9 N, ha portat a l'hort a tota la població i als partits i a l'ANC. El president va convocar la Consulta, tanmateix ni ell ni el govern CiU l'han preparar i organitzat.
Ahir 13 d'octubre resulta que s'informa que el poble no podrà votar legalment, segons legalitat del Parlament de Catalunya, el proper 9 de novembre.
Qui es pot creure i fer un mínim de confiança amb cap alternativa a la Consulta 9 N que no sigui  votar amb el desenvolupament de legalitat política i jurídica sobirana catalana?
L'ANC ha de retirar tot seguit la confiança en el president Mas. Som davant un frau polític. Som davant un trilerisme a l'engròs.
No pot haver-hi Consulta, ni molt menys decisió lliure catalana, en cap cas independència, per tant concreció de la sobirania de Catalunya, mentre la Generalitat segueixi essent una institució de la Constitució de 1978 i de l'estat del Regne d'Espanya.
Fem una primera fita mobilitzadora de la concentració de l' "Ara és l’hora" -ANC i Òmnium- el diumenge dia 19 a les 12,00 h a la Plaça de Catalunya.
Les alternatives no són repetir l'11 S d' enguany. S'ha de complir i concretar amb la demanda popular. Aquest govern estafador no està en condicions de liderar un procés de llibertat constituent.
De Xavi Torrent.
Cal que la Generalitat Autonòmica trenqui política i jurídicament amb l’estat i el TC i govern PP que impedeix Consulta. Cal obrir un procés constituent cap una república catalana.
Cal que el Parlament desacati públicament. S’ha de pronunciar i “despenjar” de la Constitució.
La ciutadania de Catalunya s'ha de poder pronunciar, d'una o altra manera, sobre el fons polític de la pregunta de la Consulta: Un estat nou i una independència.
Els fet consumats no poden ser unilaterals per ser mesells i sotmetre's a les imposicions antidemocràtiques, dictatorials, del govern i de l'estat espanyol. Catalunya haurà de consumar la seva sobirania de forma unilateral.   
La Taula de partits que impulsa l’ANC s'ha de plantejar clar la tasca per la sobirania i la República Catalana.
La magnífica experiència de les Esquerres pel SiSi haurà de mirar més enllà del 9 N per debatre si s'escau unes Esquerres per la República Catalana.
La població treballadora i el poble de Catalunya necessiten una gran entesa de l'esquerra catalana, fonamentada amb una política social i econòmica acordada amb els sindicats i marees, compromesa amb el desenvolupament de la sobirania política i jurídica catalana.
"Urnes, urnes, urnes".
Si hi ha alternativa és en clau eleccions… constituents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario