19/10/14

19 O de denúncia i mobilització per la llibertat sobirana


Estelada a Sabadell i Real Madrid.
Avui diumenge 19 O a la Plaça de Catalunya amb Ara és l’hora (ANC i Òmnium).
És dia de denúncia de la suspensió de la Consulta 9 N, per part TC i govern estat, així com de la maldestre acceptació i pas enrere del president Mas i CiU. Mas ha enganyat a la població, a l’ANC i al Parlament.
Avui preparem la mobilització i accions pel 9 N. Ens han manllevat la Consulta, CiU no ha estat a l’alçada del repte sobiranista, malgrat tot la ciutadania de Catalunya segueix ferma per aconseguir la llibertat.
El pas enrere del govern CiU no el farà ni derrotarà el poble de Catalunya. La concentració 19 N projectarà un 9 N potent de mobilització i de vot simbòlic. El president no podrà apropiar-se del 9 N, ni del futur constituent de sobirania a Catalunya.
La fallida que planeja és la de CiU. S'estavellaran els que pretenen que la legalitat vigent constitucional del Regne d’Espanya impedeixi la concreció i desenvolupament de la sobirania catalana.
Ferreres.
EUiA promou llibertat i sobirania amb l’estratègia de República catalana. Per això rebutja el pla del president Mas de substituir la Consulta, fer unes eleccions que siguin plebiscitàries encadenant a ERC, tot seguint amb la política econòmica i Pressupostos de retallades. Per EUiA el 9 N ha de convertir-se en una gran Diada de denúncia, d’acció i mobilització.
És palès que si hi ha urnes el 9 N bona part de la ciutadania més conscient aprofitarà per votar, encara que sigui com acte simbòlic de protesta i rebuig a les prohibicions estatals.
Per Esquerres pel SíSí el 19 O "és la defensa de la sobirania del poble català, sí o sí. Les esquerres sobiranistes volem votar en un referèndum decisori o en eleccions que vagin encaminades al mateix fi: un procés constituent cap a la república catalana".
Passejades encandiladores.
Els cants de sirena presidencials no aconseguiran tornar a enganyar ni a la ciutadania, ni a l’ANC ni als partits.
La llista unitària única de Mas, Homs i Rull és un miratge, una quimera. Una altre il·lusió rau en la idea de que les eleccions només es convocaran si hi ha acord de sotmetiment d’ERC i Oriol Junqueras darrere de CiU i de Mas.
El president, a l’acatar la suspensió cautelar del TC, ha esmicolat la política del govern i el pacte de la llibertat amb ERC.
Enfrontar-se a la suspensió cautelar ara està a mans de l’ANC i de que una entesa de les esquerres doni la talla de promoure en els fets una Generalitat lliure i sobirana, amb una política econòmica amatent vers la població treballadora.
El que està en joc és la concreció d’un desenvolupament polític i jurídic de la sobirania amb  legalitat constituent catalana. La Generalitat autonòmica ha de fer el gran pas a transmutar-se en Generalitat lliure i social. L’objectiu polític rau en superar els impediments del marc jurídic institucional  autonòmic.
Les eleccions han de superar el llenguatge sobre plebiscitàries per assumir unes eleccions de procés constituent de la nova legalitat i Generalitat lliure catalana.
Uns punts polítics troncals comuns dins la diversitat social i ideològica existent en el país poden configurar el cor del què cal: constituïm una República Catalana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario