31/10/13

Una decisió transcendent


Conferència Política d'EUiA.
Els acords per la Consulta i la República Catalana posicionen a EUiA a favor i dins el moviment profund popular català per la llibertat i la sobirania democràtica.
La Conferència Política d'EUiA ha pres aquest diumenge una decisió transcendent. La importància política dels acords adoptats està a l'altura de la mateixa fundació d'EUiA, de la formació de la coalició d'EUiA amb ICV, o també del Pacte del Tinell i el primer govern tripartit (PSC, ERC, ICV-EUiA).
Els esdeveniments amb el progrés democràtic sobiranista o la seva frustració amb el bloqueig a la Consulta ens donaran la raó sobre la necessitat i encert de l'orientació adoptada.
De moment EUiA aconsegueix superar la indefinició que representa oposar el factor social i les necessitats treballadores, a l'evolució democràtica de gran impacte i força per part de la ciutadania a Catalunya, què està formada per la immensa majoria de les classes treballadores.
La Consulta més República Catalana més Aliances entre federalistes, sobiranistes i independentistes, és un cos polític cabdal que contribuirà de ferm a situar el segments sindicalistes, així com el jovent treballador, dins la lluita de classes real catalana i espanyola.
El proper pas és conjuntar aquestes propostes d'EUiA amb les d'estat propi i procés constituent d'ICV. El següent fomentar la connivència necessària amb la Independència promoguda per la CUP, així com la República del 99 % dels Iaioflautes també assumida com campanya pel Procés Constituent (Teresa Forcades, Arcadi Oliveras, RG-EA).
Aquesta castanyada la gaudirem celebrant la nova etapa oberta per EUiA. D'aquesta manera es consolida el projecte avançat per la 6a Assemblea d'EUiA, fa quelcom més d'un any. Les concepcions de Nou espai i aliances es concreten de manera adient respecte els grans canvis de consciència i mobilització dels Onze de setembre de 2012 i 2013.
La Conferència Política ha estat vital i amb una sana dosi d'emotivitat. El dramatisme i la tensió s'ha temperat per un debat reflexiu i de col·lectivitat madura. Assemblees com la de 9 Barris de Barcelona o la de l'Hospitalet del Llobregat han dialogat i mostrat que la mobilització catalana democràtica sí tenia a veure amb les necessitats i el futur de la població treballadora, com amb les preocupacions d'un bon estol de sindicalistes.
D'antuvi podia semblar, així hi havia qui ho assegurada convençut, que l'afiliació i les assemblees considerarien perjudicial la Consulta i el fet de defensar la república Catalana. No ha estat així. l'Afiliació ha donat més importància a la realitat mobilitzada, amb la possibilitat de que això permetés disposar de la força suficient per la regeneració democràtica, amb la ruptura amb la Constitució de 1978 i la Monarquia.
Jordi L Santín, amb la reflexió d'ARPA*.
El compromís rau alhora en que tot el projecte i mobilització i alternativa política que afebleixi als poders econòmics i polítics estatals espanyols i el PP, també farem per manera de que contribueixin a reforçar el factor social, les reivindicacions sindicals i de les marees. Val a dir a no donar cap oxigen a la patronal catalana, ni als seus representants de CiU. Tampoc al xovinisme anti català de C's, que porten a afeblir i confrontar el front treballador i ciutadà popular.
La Conferència d'EUiA s'allunya de la demagògia lerrouxista de Ciutadans. El posicionament nítid d'EUiA, mostra també la impotència de les posicions hostatges del legalisme constitucionalista coronat de 1978. De fet el PSOE empara diferents modulacions d'un federalisme unionista -d'obligada unió-. És un federalisme, més bastard que bo i sa democràtic. A la fi aquestes concepcions  porten a situar-se en el front anti Consulta. Amb el greuge que qui nega la possibilitat de Consulta, a més de negar la possibilitat de la Independència, sobretot nega la sobirania democràtica tant a l'estat espanyol com a Catalunya.
La votació a la Conferència del conjunt de l'orientació ha estat amb un suport del 70 %, unes abstencions del 30 %, amb uns pocs vots contraris. El desenvolupament de la metodologia de la Conferència va generar moments de confusió, doncs el temps era molt insuficient per les dues-centes noranta sis esmenes que varen arribar (tothom podia trametre una esmena) a les nou planes i mitja del document base a debat.
Pot hipotecar aquest 30 % o afeblir l'homogeneïtat i fermesa de l'orientació acordada pel fet de que sigui d'un 70 % en comptes d'un 80 o 90 %?
Una anàlisi de les components del 30 % permeten assegurar que EUiA trepitja ben fort en la nova etapa. Una explicació rau en que Consulta més República Catalana va en el sentit profund de la mobilització i consciència catalana. L'altra és que l'abstenció esmentada és lluny de ser homogènia, en canvi hi ha sectors dins aquest 30 % totalment contradictoris i oposats.
La Catalunya treballadora i el poble català s'enforteixen amb la clarificació del posicionament d'EUiA.
* ARPA, Àmbit de reflexió, particiacó i acció d'EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario