7/10/13

Treballadors/es dins l'ANC


Alfredo Bienzobas.
La sectorial de treballadors i treballadores de l'ANC te un plantejament de col·laborar amb el sindicalisme de classe, a diferència d'Euskadi i Galiza on el sindicalisme majoritari és en d'adscripció nacionalista. 
El fet que el Coordinador de la sectorial, Alfredo Bienzobas, sigui un sindicalista de llarga i provada trajectòria compromès amb CCOO, representa tota una declaració d'intencions.
Al Casino de Granollers es va presentar, el passat dilluns 30 de setembre, aquesta sectorial per aplegar el sindicalisme i a la gent treballadora del Vallès Oriental. A la presidència de l'acte amb una gran estelada hi havia els secretaris comarcals de CCOO i de la UGT.
Una de les raons de ser d'aquesta sectorial és la defensa de les necessitats i reivindicacions treballadores per incorporar tot el factor social en el moviment i l’ANC.
Què millor per acomplir la voluntat d'un sol poble que les propostes de la majoria de la població què és treballadora? Per a poder treballar es disposa d’autonomia de la sectorial dins el moviment per la independència.
La base política que es va defensar i remarcar a l'acte de Granollers va ser la realització de la Consulta basada en el Dret a l'autodeterminació, "per decidir", per construir una República catalana, lliure, democràtica, laica i social. 
La Consulta ha d'esdevenir en vinculant en funció de la decisió que prengui la ciutadania a Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario