18/6/09

Finançament

El diputat Jordi Miralles, coordinador general d’EUiA, pressiona sobre el Finançament al president Montilla. És important i necessària aquesta acció parlamentària.

Ara, a més, ens convé aclarir què li ha suggerit en Joan Saura, president d’ICV, líder de la nostra coalició ICV-EUiA, al president, quan ha estat convocat pel suport a l’arranjament que vol imposar la ministra Salgado. S’haurà resistit el conseller d’Interior, com la premsa diu que ho ha fet el secretari general d’ERC, Joan Puigcercós?

Fa gairebé un any que s’ajorna el Finançament, malgrat ser una mesura Estatutària d’una Llei del Parlament espanyol. Un any en què va haver-hi també un pacte, non nat, entre Joan Saura y Zapatero. Un any que el govern tripartit, ni el Parlament de Catalunya, ni les forces de les esquerres, ni la recent actualització de l’Acord d’Entesa de progrés, s’han atrevit a dirigir-se a la ciutadania, per aconseguir més força popular: omplir el Passeig de Gràcia. Com es vol plantar cara sense mobilització? Com es pretén conscienciar i motivar, si tot es queda amb queixes, plors, pidolar, dins els despatxos dels governs, ministeris, i parlaments? On rau la veritable força de les esquerres? A la propietat de la economia o en la consciència i mobilització ciutadana popular?


Pregunta de Jordi Miralles, del grup ICV-EUiA, al President de la Generalitat. Sessió de control. Ple del Parlament del 17 de juny de 2009 (Extracte).
President Montilla, volem preguntar sobre finançament. ... Ras i curt. El Govern espanyol, al no complir amb el finançament, castiga les persones, degrada la política, desgasta al Govern de Catalunya i aconsegueix soledats al Congrés.
És castiga la ciutadania que no pot gaudir de més recursos per a més polítiques públiques, i que se l’allunya de la política. Desgasta el Govern de la Generalitat i fa perdre vots a les forces d’esquerres catalanes, com ha passat a les darreres eleccions. (segueix...)

Il·lustració, L'acudit de Xavi Torrent, a El Punt.

2 comentarios:

  1. Bé, cal preparar mobilització i pedagogia ja, però ja.

    ResponderEliminar
  2. Amb tanta encaixada fraterna les voluntats s'apaivaguen, les forces minven acomodades, i la pedagogia emprada tendeix a ajornar la mobilització.

    ResponderEliminar