12/6/09

Clau roent

D’ençà l’actualització de l’Acord d’Entesa, les polítiques més importants del govern, i les perspectives senyalades pel president Montilla (reforma laboral, congelació salaris), son de pacte de país o nacional amb la dreta catalana, amb CiU. La LEC, part dels ERE’s, 4rt Cinturó-Rbla Vallès, MAT, Incineradores-residus, Repressió-Mossos, Xecs, Sanitat, o de pidolar al govern espanyol un Finançament, ajornat mes a mes sense mobilització.

Són alguns elements que em fan plantejar que el pacte signat s’ha esgotat abans de començar. Per tant ens cal un gir cap a l’esquerra en comptes d’un gir a posar-se en mans de la socialvengència. La nostra base social també ens envia copiosos signes que ens cal un canvi i profund.

Convé esmentar que a EUiA una part de l’afiliació discrepa de l’actualització de l’Acord d’Entesa, i una altra dubte. Fins i tot que el que allà s’ha signat sigui coherent amb la 5ª Assemblea Nacional.

Segueix a EUiA i a Bastida d'EUiA.

3 comentarios:

  1. Pel que fa als Mossos, la seva direcció no deixa de recaure en la coal·lició, aqui no es cap pacte nacional. I ja no parlem d'ICV que volia en el seu moment fer un transvassament de conques quant sempre havia defugit. Està clar que l'arribada al govern fa veure clarament qui està per una política realment d'esquerres o qui està per apoltronar-se i defugir de la mobilització social i de la transformació social.

    ResponderEliminar
  2. Al camarada Albert:
    En part tens raó, que cal més implicació d´una part de l´esquerra en polítiques com calen. Però des d´ una òptica marxista també cal veure les realitats del moment.
    Mai podem justificar les actuacions dels mossos com les del 18 M ni tan sols volem, de fet tant en Francesc com jo estàvem al carrer aquell dia i et puc assegurar que jo vaig tindre mes sort que ell.
    Estem en un moment que no podem demanar la lluna, però tampoc fer un seguidisme de certes polítiques liberals. Aleshores que fer???? (com deia el clàssic) aquest és el gran repte, des de el meu parer és trobar entre tots els i les marxistes el punt real del moment històric que vivim, per poder avançar amb polítiques útils per la classe treballadora d´una manera unitària, i sobretot esta molt atents els esdeveniments per poder capgirar el sistema en el precís moment en que es donin les característiques per anar me lluny.
    Salut

    ResponderEliminar
  3. És palès que ens cal un gir a l'esquerra de les polítiques tripartides i del govern. I que hem d'impedir que les polítiques dretanes d'aquest govern obrin les portes de bat a bat a la dreta convergent, o a la fórmula socialvergència.
    El dirigent d'Interior és el resposanble polític dels Mossos, i és el líder de la coalició, però la coalició no dirigeix Interior ni els Mossos, i encara menys EUiA. Jo mateix soc membre del consell de govern de la coalició, per la part EUiA, i m'han tumbat i agredit, i estem amb els tramits de posar la corresponen denúncia. Contradiccions mil. La primera és que la dreta domina, la segona és que la classe treballadora agunat i no s'insurrecciona. La tercera és que tenim unes esquerres miops, temorenques, i tacticistes.

    ResponderEliminar