11/6/09

Cal una veritable refundació

Des de la Plana (de Vic) em trobo amb una alenada de seny analític. Ponderació i fins i tot s’esmuny prudència en no avançar conclusions unilaterals. Com ens cal a tothom aprofundir de valent, convé recopilar el màxim de reflexions, doncs ens ha de permetre un diagnòstic acurat, per un tractament i receptes encertades. L’esquerra s’ho mereix.

Des de l’esquerra, el bloc d’Iñaki Escudero.

Anàlisi de les europees. Catalunya, Espanya, Europa.

Conclusió:

Si analitzem detingudament els resultats, podem comprovar que l’espai que representem existeix. La realitat política de Portugal, França o Alemanya no és tan diferent de la nostra, només hem de saber com afrontar-la. Cal una veritable refundació que ens apropi a un moviment alternatiu allunyat de la burocràcia i les velles, i no bones, maneres de fer política. Cal renovació!

I aquesta renovació cal fer-la ja. No podem esperar més. Encara no ha arribat ningú que ocupi l’espai que estem cedint de manera absurda, ni pel cantó verd, ni per l’esquerrà. Si arribés aquesta opció, tindrem més problemes per a recuperar el terreny perdut.

A Catalunya s’ha de fer una anàlisi diferent. Jo només apunto una possible línia a l’hora de fer aquesta anàlisi: si anem dient que les polítiques de PSOE i PSC s’estan girant cada vegada més a la dreta, mereix la pena el desgast electoral que estem patint pels rèdits programàtics que podem obtenir per estar al govern? Sincerament, no sabria si dir que sí o que no, però és que realment no ho sé."

Segueix al bloc Des de l'esquerra...

No hay comentarios:

Publicar un comentario