5/6/09

De míting

Al parc de l’estació de Rubí. Amb una potent megafonia que bramava i feia tremolar el sol. Ahir vaig tenir la satisfacció de compartir míting amb Salvador Milà. Milà és diputat d’ICV, conseller defenestrat del primer govern tripartit, per les pressions dels poders econòmics. Varen presentar el regidor jove d’ICV, i el d’EUiA, Ivan Hernaez. La càlida presentació política i personal de l’Ivan em va fer enrojolí, alhora que em feia ben grat tornar a estar a Rubí, amb el seu jovent, i sindicalistes com els de Ficosa i les altres empreses. A Rubí, EUiA ha inaugurat seu; estan ben cofois i crescuts. El coordinador, Martin Pretel, no cap a la seva pell. La seu la gestionen la gent jove amb una tarannà de centre obert amb activitats socials. Publico els quinze minuts d’intervenció.

A la foto, des de l'esquerra: Carlos Aguila (ICV) i Ivan Hernaez (regidor d'EUiA), presenten l'acte.


Unió Europea de les multinacionals i la crisi o Europa dels drets i de les solucions d’esquerres.

Aquestes eleccions són europees. I ens afecten de manera decisiva a la vida quotidiana.

El resultat de les eleccions donarà el to en que s’enfoqui la greu crisi econòmica i financera d’arreu, amb el greuge de l’escandalós atur a les nostres terres.

És que potser es pot pensar que el grup europeu afí al PP, o l’eurogrup del PSOE, poden resoldre la crisis favorable a la gent treballadora? De cap de les maneres.

El PP brega per consolidar el sistema polític i econòmic de les grans multinacionals.

El PSOE, i el PSC amb el president Montilla al capdavant, està proposa’n una reforma laboral!!! Perquè la crisis la pagui els recursos de l’estat i vosaltres, la pròpia gent treballadora. Aquest deu ser l’europeisme ranci al què es refereix Felip González. Congelar els sous, abaratir l’acomiadament, i finançar als rics?

Ens calen solucions d’esquerres, no minsos xecs de dretes, puntual i limitats. Ens cal un grup europeu de diputats i diputades compromesos amb la lluita treballadora, amb la mobilització sindical i ciutadana. Amb unes propostes anticapitalistes transformadores. I no hi ha governs d’esquerres sense propostes i polítiques d’esquerres. No ens enganyem!

Aquí a Rubí, amb vosaltres, sindicalistes, activistes veïnals, jovent rebel i combatiu, us demanem, us demano, el vostre vot, els de la vostra família, els dels vostres amics i amigues, els de tothom a les empreses, per a sostenir els dos actuals eurodiputats de la coalició de l’esquerra, d’IU, ICV-EUiA. I, com em fet en la porra prèvia, si s’escau millorar-los.

Aquí des de Rubí, nucli obrer i ciutadà, senyalem que el camí a fer és el que marca la manifestació europea sindical què es va fer amb èxit a Madrid. Uns quants de vosaltres hi vareu participar, sabeu i heu explicat com va anar. Així, sí! Els sindicats van escalfant els motors de la mobilització. Ens cal ampliar aquesta via. Sabeu com n’és de difícil, la gent està espantada, hi ha crisi identitària treballadora, amb la gent aturada desfeta. Ens cal anar cap a mobilitzacions general. Ens cal mesurar les forces per, com comencen a plantejar alguns dirigents sindicals, i alguns polítics, preparar el terreny per una vaga, una Vaga general: Pel treball, pels sous, pels serveis i drets públics.

Els governs, les polítiques dels governs, o giren a l’esquerra, o se’ls ha d’obligar amb la mobilització general. No volem promeses, estem farts de bones intencions i cants de sirena. Volem Fets. Fets!

Companys/es.

La crisi econòmica es molt profunda. La fallida de la General Motors a USA afecta a tot el món, i no només a Saragossa, també aquí, a Rubí. És l’ensorrament d’un model de desenvolupament industrial capitalista de més d’un segle.

Però... aquest caos en el lliure mercat capitalista, enguany apuntalat per intervencions financeres dels estats, no comporta per si mateix la desaparició, el canvi, la substitució, a un nou model econòmic, a un nou sistema social, a una veritable democràcia política. I nosaltres diem ben clar i alt, que el nou sistema econòmic i social no és una refundació del capitalisme com planteja el conservador i reaccionari francès Sarkozi; ni un imperialisme civilitzat com propaga Obama; ni una nova economia sostenible com defensa Zapatero, i a la par Montilla, amb la seva reforma laboral. Nosaltres, ICV-EUiA, defensem una Europa, amb un nou sistema social favorable i en funció de la gent i la població treballadora.

Companys/es.

Sí. Som aquí amb vosaltres perquè defensem una Europa social ben diferent a la Unió Europea de les multinacionals de la crisi econòmica.

Els grups capitalistes breguen per adobar i sostenir el seu sistema social amb injeccions econòmiques. Diners que provenen per una part de les reserves públiques, del deute estatal, de les privatitzacions neoliberals, d’acréixer l’explotació i la productivitat amb el sofriment de la gent treballadora.

Parlen de “Brotes verdes”. Campanes al vol per una disminució momentània a l’increment de l’atur. Tothom s’alegra d’una cosa així! La gent treballadora la primera. Ara, la cosa va més enllà. Però els més de 4 Milions de gent aturada ens mostra de manera colpidora i punyent que és el poble treballador qui està pagant ben cara la crisi dels capitostes capitalistes. Són les regulacions, la destrucció de treball industrial i terciari, l’allau d’EREs, qui paga la crisis. Què hi fa a això el govern PSOE de Zapatero? Què hi fa el govern PSC de Montilla, i la seva aportació de reforma laboral?

Les Ficosa ens fan palpar com es tracta a la gent treballadora. Vosaltres ho sabeu millor que ningú. A la fi, no ho dubteu pas, vosaltres sou que genereu la riquesa real i veritable. I com us ho agraeixen? A vosaltres és a qui ha de fer cas i defensar la gent parlamentaria i les polítiques de govern per a ser d’esquerres de debò! O hi ha polítiques d’esquerres o s’és una altra cosa!

La crisi que la paguin els més rics, els bancs, les grans multinacionals.

Companys/es.

Gent treballadora de Ficosa, sindicalistes de les empreses amb regulacions i conflictes de Rubí, d’arreu d’Europa, de la gent que li allarguen la jornada laboral, la gent que li escurcen el sou, li retallen els serveis públics. La Unió Europea no és vostra, és d’ells, dels vostres patrons, d’ells. Per representació i vot, la UE és del PP, del PSOE-PSC, de CiU. La UE és de la dreta i és de la dreta de l’esquerra!

La vostra Europa és, i serà, una altra, molt diferent, millor. ICV-EUiA compartim l’objectiu d’aquesta altra Europa.

La manifestació sindical a Madrid va marcar un altra ruta, una altra Europa.

Una Europa del treball. Una Europa social on les multinacionals no exerceixin de sangoneres, de dèspotes sense control cívic i social. Una Europa treballadora, dels serveis i drets públics. Una Europa mediambiental. En fi, una Europa democràtica.

I es poden aconseguir coses importants, de les que afecten profundament. La directiva de les 65 H ha quedat invalidada. Te a veure amb la mobilització sindical arreu d’Europa. Te a veure amb el treball del grup parlamentari de l’esquerra que ha posat veu i denúncia. Una esquerra europea i europeista forta, un avenç d’ICV-EUiA, aniria com a propera fita a aconseguir derogar la Directiva Bolkestein. La directiva amb la que se empara i apliquen les privatitzacions dels serveis públics. Una directiva que el PSOE i el PSC van votar a favor, junt amb el PP i CiU. Escolteu això, malgrat les propagandes, els frecs reals, a la UE aquests partits han votat junts tot el que és fonamental, l’establiment de l’Estratègia de Lisboa, el Tractat, la Directiva de la vergonya-contra els drets de la immigració, la Directiva Bolkestein, la Directiva de les 65 H! No són els seus vots qui paren aquestes agressions a la població, és la mobilització sindical i la pressió popular qui ho aconsegueix, la vostra mobilització i no cap altra cosa.

Una esquerra forta seria un complement poderós a la mobilització sindical europea. Una esquerra forta impulsaria millor les mobilitzacions perquè la crisi la paguin aquells que l’han provocat, els poderosos i les seves grans multinacionals.

Sabem que hi ha altres candidatures alternatives i anticapitalistes. No hem aconseguit ajuntar les forces en el camp electoral, però ho farem a la mobilització; sense cap dubte. Però a banda de la propaganda electoral cal el vot per obtenir eurodiputats i eurodiputades. Molt francament, nosaltres us demanem i necessitem el vostre vot per a sostenir els dos eurodiputats existents.

Davant la crisis vota pels teus drets!

A Crisis de dretes, Solucions d’esquerres!

Vota a Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, L’esquerra! I a l’estat a IU-ICV-EUiA!

No hay comentarios:

Publicar un comentario