15/11/12

Lliure de violència masclista



De la Carta de L'Aurora. Lliure de violència masclista. Entre la Vaga general i les eleccions del 25 N s'obre el 8è Fòrum contra les violències de gènere. De què es tracta? D'apropar-se al greu fenomen de més de dos milions de dones a Espanya que pateixen violència de gènere. 600 adolescents i joves participaran en tallers del Trenquem el silenci; unes dues mil persones s'aplegaran en debats de reflexió i propostes per enfocar i aprendre eines amb les que combatre aquesta xacra de la societat patriarcal.
Es pot evitar i eradicar el maltractament i l'assassinat de dones en mans dels homes? Cal la implicació de tothom. Es pot. Podem.
Superar la violència de gènere és cabdal per a la igualtat entre les dones i els homes. La societat capitalista i patriarcal ha de passar a ser cosa d'una història remota. S'ha d'obrir pas a la igualtat social treballadora sense l'explotació del treball a mans del que se'n diu l'1 % gran propietari dominant del capital i del mercat. Tanmateix la igualtat en el treball ha d'anar completament acompanyada de la igualtat entre les persones, entre les dones, entre els homes, i entre les dones i els homes. Una societat col·lectiva i social només es pot concebre en llibertat i igualtat, social i de gènere.
El compromís social i polític, l'educació i la prevenció són el moll de l'os del Fòrum: contribuir a impulsar el moviment social per la no violència vers les dones, perquè tothom TRENQUI EL SILENCI!
Més de 70 dones mortes a l'any a mans d'homes encara no generen una alarma social suficient per aflorar que no és un fenomen aïllat, de gent especial o pertorbada. Aquests assassinats, com el maltractament. no són una excepció sinó quelcom consubstancial que rau a la societat i hàbits existents. En la regressió democràtica que ens envolta, amb les polítiques nefastes davant la crisi, s'hi inclou el generar dubte sobre l'existència de la violència masclista, amb una pressió institucional i social que ho pretén associar a causes aïllades i extraordinàries de violència o delinqüència comú. Això quan no es victimitza a les dones, a les víctimes, de ser la causa de ser agredides, mentre es donen explicacions i fins i tot s'excusa a l'home agressor i assassí.
Aquest VIII Fòrum se centra en la Credibilitat de les dones, en la llibertat de les dones a viure sense violència.
En la perspectiva que obren les eleccions del 25 N, sobre una Catalunya lliure i social, convé prou bé endinsant-se en que la Senyera ha de ser lliure de violència masclista. 15 de novembre de 2012
Taula sobre el maltractament vers els dones
17 de novembre a les 16 hores, a l’Espai Francesca Bonnemaison. Trobada amb els partits polítics adherits a la Plataforma Contra les Violències de Gènere. Neus Munté Fernández (CiU), Alicia Romero Llano (PSC), Anna Simó Castelló (ERC), Cristina Bigordà Vargas (ICV) i Adriana Sabaté Muriel (EUiA), analitzaran causes i propostes de gènere i equitat, sobre la reducció de recursos públics, amb el context socioeconòmic com a excusa, per fer prevenció i atenció.


Vota Coalició ICV-EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario