16/11/12

Credibilitat a les dones i llibertat per viure sense violència



És natural que cada any morin assassinades unes 70 dones per violència masclista? No pot ser. Tu no ho vols. Entre tothom podem evitar-ho. TU POTS!
Presentació Fòrum per part de Montserrat Vilà Planas*.
Bon dia amigues, donem per començat el V Fòrum Europeu que obre aquests tres dies on l’Espai Francesca Bonnemaison esdevé un lloc per poder reflexionar i posar en comú les nostres experiències quotidianes, les nostres petites i alhora grans conquestes en la lluita per eradicar la violència masclista. 
La feina de totes vosaltres durant tot l’any es cristal·litza en els més de 40 actes que durem a terme en aquests tres dies.
I és possible per la xarxa que hem anat construint i que anirem alimentant perquè les més joves agafin la torxa.
L’objectiu que des de fa deu anys ens uneix, és impulsar aquest moviment social per la no violència vers les dones, perquè tothom TRENQUI EL SILENCI!
I la lluita és complexa, ens trobem amb moltes barreres, és un tema que socialment es vol evitar, es vol amagar el cap sota l’ala. Es minimitza, es normalitza, es veu com un succés aïllat i no com un corcó dins mateix de les entranyes de la societat.
Aquest dies una voluntària fen carpetes deia, com es que amb el suïcidi de dos persones per el desnonament de la vivenda, per sort els jutges, els bancs, fins i tot el govern, reacciona i vol posar-hi remei a la alarma social generada... i en canvi cada anys moren més de 70 dones i no es crea alarma. Fins i tot els nostres jutges i molts àmbits de la societat posen en entredit que hi hagi violència masclista?.
Estem en un moment de canvis socials compulsius i hem de fer fort aquest moviment social contra la violència a les dones, perquè els canvis siguin per fer un món sense violència, un món on les dones puguin viure tranqui-les i amb llibertat.
Per això enguany hem volgut que les reflexions del Fòrum giressin al voltant de Credibilitat a les dones! Llibertat de les dones a viure sense violència!
És natural que cada any morin assassinades unes 70 dones per violència masclista?
Què vol dir ordre de protecció? Què vol dir donar la custodia a un pare que maltracta?
Què passa quan una dona decideix demanar suport a la societat, a les seves institucions?
Què passa més enllà de les lleis?
Què vol dir la por que paralitza? A qui dóna poder?
En el Fòrum dialoguem sobre aquestes preguntes que ens fem en el nostre dia a dia. Cerquem l' evidencia del perquè més de 2 milions de dones a Espanya pateixen violència masclista. I quan demanen suport sovint no se les creu, se les victimitza i tracta amb morbo.
Adolescents, dones i homes compartirem el Fòrum per posar llum a les nostres preguntes, però sobretot per trobar les eines per poder canviar les actuals relacions de poder sobre les dones que fan que sigui possible aquestes violències ancestrals sobre la meitat del gènere humà que som les dones.
Aquí restarem avui amb el treball dels grups on arribarem a conclusions sobre tres temes punyents: La trata amb finalitat de prostitució forçada. Les violències més enllà de les lleis i Vèncer la por és possible. A la tarda debatrem sobre la violència sexual sobre les dones com eina de poder i acabarem amb veien quines estratègies s’estan donant a Europa per la igualtat i contra la violència.
El divendres 16 i el dissabte 17 tenim un reguitzell d’actes, tallers, xerrades on posarem sobre la taula els temes més candents.
El dissabte tenim en compte el moment d’eleccions al parlament de Catalunya convidem a les representants dels Partits que estan adherits a la Plataforma, en una trobada on els hi preguntem:
 Essent les dones la meitat de la població, amb la consideració que ha d’haver una igualtat real i una societat lliure de violència masclista:
- Per què els maltractes i les morts, la desigualtat en el treball i en la salut, segueixen mostrant què és un tema tabú?
- I per què actuem com si no hi hagués possibilitat pràctica de resoldre-ho?
A la cloenda comptarem amb la Carme Sansa, la Vicky Peña, i la Lidia Pujol, tres dones del món del teatre i la cançó que ens acompanyaran junt amb les Dones de Blanc per dir ben fort el nostre lema
PROU AGRESSIONS! TRENQUEM EL SILENCI!
I el 25 de novembre és el dia internacional per la no violència a les dones, sortirem a les 18:00h de Canaletes fins la plaça Sant Jaume per cridar ben fort: Prou agressions contra les dones! Trenquem el silenci!
Comencem el Fòrum!!!

* Coordinadora de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. Rambla de Santa Mònica, 10 08002 Barcelona Telèfon: 627.398.316 Email: prouviolencia@pangea.org; Web: prouviolencia

No hay comentarios:

Publicar un comentario