21/11/12

El dret a decidir obre les portes



Consulta per decidir per la propera legislatura. Independència. Nou estat d'Europa. Entorn això és el tema principal de la campanya. Totes les candidatures han dit la seva. La dreta s'hi ha manifestat en contra; però des de l'esquerra hi ha qui oposa els altres drets. El què diu la Carta de L'Aurora és que aquest dret obre la porta als altres.
El dret a decidir obre les portes a mes decisions. CiU s’ha compromès a consultar a la ciutadania durant la propera legislatura la continuïtat de la relació amb l’estat espanyol. El fet que sigui el partit que guanyarà les eleccions el qui ho plantegi, fa que la discussió sobre aquest tema es converteixi amb el tema central de la campanya. Totes les opcions polítiques i tots els candidats s’han hagut de posicionar.
Els que s’hi oposen, bàsicament la dreta espanyolista, empresaris vinculats al poder financer i a l’estat, la jerarquia religiosa, alguns professionals i acadèmics, i una part de la classe obrera vinculada als sindicats, votants tant del PSC-PSOE i alguns de més a l’esquerra... fonamenten la negativa, a l’exercici d’aquest dret, per les conseqüències nefastes, segons ells, que comportarà a la població i a la il·legalitat de la consulta.
La nostra coalició defensa el dret a decidir, tant pel que fa a la relació amb l’estat espanyol com en tota mena de drets constituents del servei públic i dels drets de les persones. Dret a decidir per a tot allò que és bàsic per la ciutadania, i molt especialment per la classe treballadora.
Una de les nostres candidates reclamava en un míting, el dret a decidir sobre el propi cos. Reivindicació essencial per les dones per superar la tutela patriarcal de la religió. Els sindicats reclamen un referèndum per sotmetre a l’aprovació de la ciutadania unes mesures econòmiques diferents a les que s’havien votat en les anteriors eleccions. Volem decidir, tal com diuen els de la Marea Blanca, el futur de la sanitat, de l’ensenyament, de la justícia, el dret constitucional a l’habitatge, la mena d’energia que consumim i l’obtenció d’aliments. És el nostre dret decidir sobre aquests temes que dóna contingut a un estat, sigui independent o federat.
El dret a decidir que es plantejarà a la propera legislatura no s’oposa ni condiciona a tots aquests altres drets. És més, el dret a decidir obra la porta a la seva consecució. Podrem exercir aquest dret gràcies a la massiva mobilització que ha obligat al govern de la Generalitat anar més lluny del què volia. El president Mas ho va confessar públicament en el debat electoral. És aquesta força la que hem d’empènyer i mantenir, per aconseguir la resta de drets socials i econòmics. Res aconseguirem, si el que volem es desviar aquesta força cap altres objectius diferent pel qual s’ha mobilitzat.
Dient-ho negativament, si desmobilitzem o fraccionem aquesta força tampoc ens ajudarà a donar un contingut social al nou projecte d’estat, sigui federat o independent.
El proper 25 de novembre demanem el teu vot per la candidatura ICV-EUiA.


Vota ICV-EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario