14/11/12

14N: una vaga general d’àmbit europeu



De la Carta de L'Aurora. El 14N, els/les treballadors/es catalans i de l’Estat Espanyol estem cridats a una vaga general contra les retallades i l’eliminacióde drets socials. Però aquesta vaga, continuació de la de 29 de març contra la reforma laboral, té dos trets diferencials característics que la fan especialment important.
El primer, que els sindicats convocants, CCOO, UGT i altres sindicats de ram o d’àmbit específic, ho fan conjuntament amb organitzacions i moviments socials i ciutadans, com la Plataforma Aturem les Retallades, l’Assemblea Nacional Catalana i altres. Per tant, té un caràcter de VAGA GENERAL LABORAL, SOCIAL, NACIONAL I CIUTADANA. Tots els ciutadans del 99% del poble hi tenen un paper protagonista que es mostrarà de diverses maneres: no anant a treballar, assistint a les manifestacions del 14N, fent vaga de consum, reduint el consum d’energia elèctrica, gas i aigua, no utilitzant els transports públics ni els caixers i fent activisme a Internet i a les xarxes socials.
El segon és que, per primer cop en aquests anys de crisi econòmica, la CES (Confederació Europea de Sindicats) ha fet una convocatòria conjunta que han recollit organitzacions de diversos països i es concreta en VAGA GENERAL de 24 hores a Espanya, Portugal, Xipre, Malta i Grècia i aturades d’unes hores o d’alguns sectors a Itàlia, Bèlgica, França i accions al carrer al Regne Unit i altres països. És la primera resposta coordinada a la crisi des del moviment sindical i que conflueix amb moviments socials a escala europea.
Participem‐hi, doncs, i mostrem la nostra decisió, la dels ciutadans d’aquesta Europa dels pobles, de defensar els serveis públics i l’Estat de benestar i d’oposar‐nos a les retallades i l’eliminació de drets socials que generen atur, desigualtat social i pobresa.
A Catalunya és, a més, una oportunitat perquè la nostra coalició ICV-EUiA es presenti davant dels ciutadans com l’opció política que recull aquestes lluites juntament amb el dret a decidir del poble de Catalunya cara a les eleccions del 25 de novembre.
Un triple procés constituent.
L’exercici del dret a l’autodeterminació que va ser reivindicat amb la manifestació de l’11 de setembre aboca a un trencament amb el marc constitucional del Regne d’Espanya. Cal l’obertura d’un procés constituent per una República Catalana, en paral·lel al procés constituent que reclamen els pobles de l’Estat Espanyol i també al procés constituent d’una nova Unió Europea que reclamen els treballadors i els pobles europeus.
 

Vota Coalició ICV-EUiA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario