2/5/12

Sobiranisme amb tutela repressiva

Potser volen una senyera i barretina coronada borbònica espanyola? L'all i oli sobiranista de CDC no lliga. L 'ingredient repressiu de Felip Puig posa en entredit la transició nacional catalana del seu cap, el president del govern autonòmic català Artur Mas.
El còctel de Mossos d'Esquadra, Policia nacional y Guàrdia Civil, està resultant una mescla vomitiva difícil de digerir.
Barcelona s'ha convertit en un laboratori per a la repressió. En motiu del consell de govern del Banc Central Europeu s'ha suspès el Tractat de Schengen (lliure circulació de persones, béns i serveis de la UE), s'han desplegat 4.500 Mossos d'Esquadra, i la nova del complement de 3.500 de la Policia Nacional espanyola i de la Guàrdia Civil.
Avui som una ciutat protegida i ocupada, segons es miri, per les policies autonòmica i estatal. Des de 1992 no havien petjat el sol capitalí català tantes botes militaritzades. L'ocupació dels carrers de Barcelona per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil és una involució respecte la finalització del desplegament dels Mossos. És un precedent inaudit que esbiaixa a fons l'orientació d'una seguretat catalana. A la propera els sobiranistes de CiU i Felip Puig pidolaran l'entrada del glorioso Ejército nacional español?
El seny del pròcer Cambó traspua pels porus dels representants polítics de la classe dominant catalana. Quan es tracta d'assegurar les virolles, els calés, amb la ciutadania ben aferrada, qui millor que l'estat i les forces repressives espanyoles?
CDC proclama la travessa vers la independència i el fora d'Espanya al seu recent Congrés, mentre des del govern de la Generalitat crida a les policies nacionals i es posa en mans de l'estat, per a reprimir la ciutadania què a la fi és el subjecte del procés pràctic d'alliberament.
Els fets il·lustren el programa de CDC. Propaganda sobre la independència, Pacte Fiscal per remenar millor els diners per la part de que ja en tenen més, Retallades a dojo, Estat espanyol i repressió per frenar la llibertat de protesta.
On queda el "Nosaltres decidim"? CDC i CiU prefereixen els pactes amb el govern estatal espanyol i la protecció de l'estat als seus afers, negocis i empreses, que un procés ciutadà i popular d'alliberament nacional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario