30/5/09

Perill… violència Mossos

Com fer front a la violència de masses de fans descontrolades? Ull per ull i dent per dent? Quan uns van amb cocacoles, cerveses i agües i d’altres armats i protegits fins a les dents? Amb la violència repressiva agressora de les policies antiavalots dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana? Perquè disparen les pilotes de goma a la gent (es veu prou be al vídeo) en comptes de a l’aire? Perquè no s’innova amb estratègies dissuasòries i s’aïlla les “minories” violentes descontrolades?

L’ecoviolència no funciona.

És cert que dos nois han perdut l’ull, o la visió, per les bales de goma de les policies?

El paradigma repressiu segueix essent el mateix d’èpoques no tan llunyanes, quan l’esquerra combatíem la repressió (algunes encara ho fem), i plantejava la necessitat de nous models de seguretat ciutadana.

L’ecoseguretat ha fet fallida.

La repressió, i les forces policíaques repressives en un estat burgès són contundents, de dretes. No són de cap manera d’esquerres, per molta gent que es digui d’esquerres formi part del govern.

Quan de temps i quin cost haurà de suportar qui s’anomena esquerra transformadora per prendre bona distància de la gestió de la violència repressiva? Quan podrem proposar i defensar un model de seguretat ben diferent a la violència mamporrera?

Unes cent mil persones es van aplegar a Canaletes i a plaça Catalunya per a celebrar la Champions. Hi va haver 119 detinguts i 153 ferits. Notícia de http://www.vilaweb.tv/?video=5694

http://www.youtube.com/watch?v=kYh99KUBjWw

2 comentarios:

  1. Francesc, com sempre, d'acord amb tu. Però és curiós, de totes maneres, com s'enfoca ara a la premsa la responsabilitat d'aquests fets tan greus: serà que com que ara els mossos depenen directament d'en Delort ja no cal demanar dimissions?????

    ResponderEliminar
  2. Àngels, toques temes tabú. Perill, perill. La socialvergència mossil està enrocada en la part repressiva i vistosa de la seguretat. L'estat segueix ben de dretes, malgrat vernissos governamentals socio-ecos, i els cossos de seguretat en són un pilar fonamental. La resta floretes o convidats de pedra.

    ResponderEliminar