8/5/09

Gat per llebre

La consciència de bona part de l’esquerra transformadora es va apaivagar amb el fet de la destitució de Rafael Olmos com a director general de la policia catalana, arran de la violenta i brutal càrrega dels Mossos d’Esquadra del 18 de març. A IU i a EUiA es va presentar com la prova del nou de què a Interior s’assumien responsabilitats. Així els fets no es tornarien a repetir. Això acompanyat amb les teories conspiratives de les imatges multiplicades de la premsa, i la pinça cos de Mossos, més CiU, més part del PSC, contra ICV. Per extensió contra la coalició. Centrat en un assetjament a Joan Saura.

Una bona part de gent plantejarem que els arguments de la dreta i les imatges procedien d’uns fets violents i agressius que bevien i practicaven models repressius de dretes. Palesarem el rebuig a fórmules governamental de CiU, o amb CiU (socialvergència). Ans negar els fets era impossibilitar-ne corregir les conseqüències nefandes. El model d’eco-seguretat ha fet fallida. Aleshores proposarem prendre distància d’Interior: que la coalició sortís d’aquestes cloaques repressives, que la imatge d’ICV estava incrustada de l’eco-violència contra jovent indefens.

La direcció d’EUiA, amb un simulacre de debat maldestre i mancat de temps per les reflexions serenes, finalment va donar suport a la seva gent agredida pel Mossos del 18 M, i a les denúncies personals que es pensaven fer.

Però el conseller d’Interior només ha pogut aguantar un mes i mig a demostrar que és més hostatge de compromisos espuris, que d’actitud eco-coherent. Ha començat la rehabilitació de l’esmenta’t cap violent i agressiu (si més no en els plans operatius i execució). Joan Saura ha nomenat a Rafael Olmos per un càrrec fet exprés... a l’escola de formació dels mossos d’esquadra de Mollet del Vallès. Assessor de formació. Això és una burla. Es donar gat per llebre a la gent agredida, a la base social treballadora transformadora. Segons els diaris el sou serà només d’uns 65.000 euros anuals (com a director general eren 90.000 euros). Per si hi hagués dubtes el govern tripartit anuncia que destinarà 230.000 euros a millorar la imatge dels Mossos.

Això també es va coure i signar en la renovació de l’Acord d’Entesa de progrés? Potser haurem d’estar d’acord amb aquest desgavell i incoherència, no dir res, aclucar el cap sota l’ala, per tal de no donar arguments a la socialvergència i a la dreta? Però, qui pren les mesures, els fets? Això en dic solucions de dretes, ràncies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario