27/9/14

La Consulta enceta legalitat catalana i rebel·lia democràtica


Tàpies.
Una República Catalana és incompatible amb el Regne d'Espanya i la Constitució de 1978 que regula l'estat actual.
El proper 9 de novembre hi ha una oportunitat de ruptura democràtica amb aquest estat autonòmic en crisi. La pregunta de la Consulta i la resposta popular poden determinar una revolució entre els pobles i l'estat. La component treballadora popular és la més interessada que aquesta escletxa es transformi en una fractura irreversible per on situar en millors condicions les necessitats i reivindicacions socials.
El punt més feble per on encetar la ruptura i superació de l'estat autonòmic monàrquic és amb una defensa aferrissada per aconseguir realitzar la Consulta catalana.
Aquest és el valor polític d'un "Sí-Llibertat de vot". Posició col·lectiva com la que està elaborant EUiA per defensar una resposta inclusiva i rupturista.
I, qui voldrà seguir amb el Regne en el cas de poder fer camí cap una república catalana? Què millor per madurar un procés constituent de la massa ciutadana popular espanyola per la república que guanyi a Catalunya el dret a votar?
Aquest és el valor polític del #SíSí.
El Manifests de les "Esquerres pel SíSí": "SíSí per un 9 país" ofereix perspectives de llibertat, mentre no dóna cap lloc al frau i corrupció com el "racó" de Pujol, amb caldo de cultiu de les polítiques neoliberals de CiU que destrueixen a la gent treballadora i al país.
La Monarquia i l'estat espanyol divideix i confronta els pobles d'Espanya. L'estat i el govern del PP, però també la política neoliberal aplicada pel PSOE, colpeix la vida del poble i de la majoria treballadora, mentre porta a la involució democràtica negatòria de drets i llibertats.
El que pot unir pobles i classe treballadora és foragitar aquesta monarquia i Constitució. La unitat es forja amb la lluita conjunta per la llibertat social i política.
La perspectiva i l'escenari a l'estat es cou en l'oportunitat de ruptures democràtiques i de processos constituents, diversos i plurals. Hem de forjar aliances i d'unir la força dels processos amb aspiracions profundes federalistes i d'independència, per aconseguir la força amb la que derrotar i foragitar les polítiques neoliberals, el PP i el reialme.
La clau està en que cada poble fomenti la lluita, construeixi la seva alternativa i decideixi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario