14/9/14

Clam rupturista de la V per Votar i decidir


Èxit de la giga V: Guanyarem! Es impressionant el que pot fer un poble quan es mou. El clam per la Consulta i per Votar te un suport immens i espectacular.
Intervenció al consell nacional d'EUiA del dissabte dia 13, post V.
Onze kilòmetres de concentració multitudinària amb el mosaic de la senyera. 1/4 de la població mobilitzada. 550.000 persones inscrites prèviament! Imaginem el terrabastall que succeiria quan es pugui organitzar una vaga general amb aquesta força. I ara és ja possible.
Emoció, alegria i sentiment. La Consulta uneix el poble català. El que divideix és qui nega, bloqueja i vol impedir la consulta. Poder decidir i fer-ho és un assumpte de llibertats i democràcia.
Són quatre anys de manifestacions immenses. 2010, des de 2012 més d'un milió i mig de persones omplen el carrer: "Som una nació, Nosaltres decidim", "Llibertat, Nou estat d'Europa, Independència", la Via catalana "Cap a la Independència", "Ara és l'hora", "Volem Consulta i Votar", "Guanyarem".
I no passarà res? Tot seguirà igual? Alguna s'ho empassa que el país es mou il·lusionat i accepti tot seguit que no es faci la consulta? De cap de les maneres. La tendència profunda s'obre pas amb ones successives.
La legitimitat catalana per forjar legalitat nova te la força suficient per capgirar el temor i les posicions derrotistes. El bloqueig del govern estatal i del Tribunal Constitucional provoca que l'11 S 2014 ens situa en un escenari en clau de pre-ruptura.  
El xoc és inevitable entre la legitimitat de la sobirania catalana i la legalitat constitucional espanyola de 1978. El bloqueig o un pacte que frustri l'anhel de llibertat del poble català no deixaria les coses con ara estan, seria la inversió del procés vers una involució reaccionaria, amb uns efectes imprevisibles entre la població.
Els partits que frenin o traeixin el clam de la il·lusió catalana sofriran les conseqüències de ser inútils i contraproduents per la sobirania jurídica i polític catalana.  
Només cal veure el fracàs amb el ridícul absolut del unionisme de la SCC (Societat Civil Catalana) en contra de la Consulta a Tarragona. Això no trenca el país, l'únic que trenca és el PSC.
Ara és l'hora de la Consulta, és el repte.
La "V" demostra que la coherència de la força i el suport per la Consulta necessita d'una mobilització consistent pel SíSí a la doble pregunta. Sí a Catalunya com a nou estat, i Sí a la independència d'aquest estat respecte al Regne d'Espanya.
La defensa de la unió dels pobles de l'estat, en un procés de confederació de repúbliques ibèriques, requereix el pas previ de ruptura democràtica amb la Constitució i el règim monàrquic. La continuïtat expressada en els NO's és conservadora del règim actual que està colpint a la població espanyola i la catalana.
Hi ha una possibilitat certa de ruptura democràtica a l'estat espanyol. Rau a Catalunya amb la realització de la Consulta.
Ara sí que toca clarificar dins EUiA amb la consulta interna sobre la resposta a la pregunta de la Consulta. Preparem-se bé. No cal esperar a l'últim moment amb la idea derrotista de que la consulta aconseguiran impedir-la.
Podem fer un bon debat. Podem cercar un bon consens que permeti mantenint-se units i unides i alhora expressar-se en de forma clara i en llibertat. Si el SíSí encara conviu amb diversos No, cerquem la fórmula política perquè EUiA surti enfortida apostant fort, a fons i ferm per la Consulta.
Cap pas enrere. Obediència a la legitimitat sobirana i construïm legalitat catalana. Desobediència institucional a la legalitat espanyola que la pretengui impedir.
“Parlament, Govern i President: posin les urnes!

No hay comentarios:

Publicar un comentario