27/9/14

Definir-se per la Consulta i la República Catalana


Som lliures? El què ens cal, i sí podem fer, és definir quina orientació i propostes per aconseguir Ser lliures, així com construïm hegemonia social i política perquè el votar a la Consulta formi part de resoldre la crisi econòmica, el conflicte social i el nacional.
La Marxa de la Dignitat deixa palès que no hi ha llibertat social. El Tren de la Llibertat i la lluita contra la violència de gènere, mostren que les dones són lliures formalment però no realment. Les amenaces de prohibició i negatives a la Consulta del 9 N a Catalunya fan veure a milions de persones que no hi ha llibertats a Catalunya per poder decidir.
S'acusa a ICV i a la Coalició entre ICV i EUiA de no definir-se davant la qüestió cabdal de la llibertat, l'existència i el futur de Catalunya, amb les relacions amb els pobles del Regne d'Espanya i d'Europa.
Tot i que ICV i EUiA hem donat suport a la declaració de sobirania, a la Consulta, i som motor del suport a la Consulta al Congrés de l'estat, per part del grup parlamentari de La Izquierda Plural.
Tanmateix el posicionament de la coalició és deutor d'una reiterada actitud defensiva davant la immensa marea sobiranista que anhela llibertat, per poder decidir quin estat i sobre la independència.
EUiA està prou ben situada amb la proposta senyera de República Catalana. Aquesta orientació estratègica forma part clarament de l'imaginari sobiranista. ICV ha fet camí amb la proposta d'Estat propi.
Ara bé, la ciutadania que dóna suport social i electoral a la coalició ICV-EUiA pressiona més cada dia que passa, per saber quina és la proposta davant de la consulta i de la pregunta del 9 de novembre. Val a dir que una part majoritària fa camí sense embuts amb el moviment sobiranista, la Via catalana, l'ANC i la multitudinària V de fa just dues setmanes. 
El Manifest de les "Esquerres pel SíSí" ("SíSí per un 9 país") ha tingut la virtut d'oferir expressió i referència política al sindicalisme i al jovent i al món municipalista d'ICV i d'EUiA, en clara sintonia amb el procés català, amb el corrent de fons rupturista amb la Constitució de 1979 i el Reialme, per un procés constituent democràtic i republicanista.
Com que per a la Consulta del 9 N es necessitem tots els sentiments i identitats que conviuen entre la gent treballadora i el jovent, tota aquelles persones que viuen i treballen a Catalunya, cal desenvolupar una proposta inclusiva, creativa i plural.
Emma de Rubí farà 16 anys el 9 N.
És temps de definir-se com organització per una proposta de resposta a la Consulta tipus: Sí a la primera pregunta, Llibertat de vot a la segona, és el que millor s'escau avui en dia a la pluralitat que aportem al fet d'aconseguir la Consulta, contra totes les prohibicions i amenaces apocalíptiques.
El Sí-Llibertat de vot, inclusiu, afavoreix que cada posició de sentiment nacional s'expressi amb tota llibertat. I serà la ciutadania de la població de Catalunya qui prengui la decisió, o l'estat amb el PP i el PSOE qui ho impedeixi.
Defenso amb convicció i il·lusió el Sí-Sí per encetar un procés vers una república catalana.
Amb això vull dir que és l'hora de definir-se amb la consulta interna d'EUiA. Una posició col·lectiva, de recomanació pel Sí - llibertat de vot, permet desenvolupar un bon debat i madurar el vot individual dins la decisió popular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario