18/5/13

Herrira promou els drets dels presos i preses polítics perquè s'apliqui la legislació vigent sense discriminació


Acabar amb la dispersió, llibertat pels malalts greus i dels que han complert 2/3 de la condemna, fi de la doctrina "Parot" @Herrira_info
Avui 18 de juny jornada de mobilització en suport dels drets dels presos i preses polítics. Les persones empresonades són persones ciutadanes que en un estat de dret haurien de gaudir dels drets fonamentals. La perversió, la discriminació arbitraria, el tractament com a hostatges i l'aplicació de la doctrina Parot mostren les components fosques dictatorials de l'estat de la monarquia espanyola.
El PP i el PSOE s'han donat la ma en l'aplicació antidemocràtica a qui ha practicat el terrorisme, i a qui s'ha dedicat en cos i ànima a lluitar per la llibertat euskaldun. De fet la doctrina Baltasar Garzón i la doctrina Parot es basen en pervertir la llei a partir d'una seqüència d'indicis que transformen en proves el que l'acció basca queda assimilada i forma part d'ETA. Aquestes doctrines antidemocràtiques, contra els drets fonamentals, discriminen i anul·len els drets de les persones. Les doctrines Garzón i Parot són font per l'arbitrarietat del terror estatal contra els drets del poble basc i de la ciutadania basca.
Adjunto la informació d'Àngels Tomás al Butlletí d'EUiA. Herrira s'ha entrevistat amb EUiA per explicar la situació dels presos polítics bascos en l’actual marc de procés de pau. Herrira amb Jon Garai, Sergio Labayen i Oscar Sánchez  ha estat al Parlament de Catalunya amb diputats i diputades d'ICV-EUiA, CUP i ERC.
Explicaren que en la actualitat el col·lectiu de preses i presos bascos és de 613 persones, 15 d’ells malats crònics greus i només 8 estan a presons del País Basc o Navarra. Hi ha una forta vulneració dels Drets Humans cap aquest  col·lectiu i aquest és el marc d'acció d'Herrira: la fi de la dispersió; la llibertat dels malalts i la llibertat per als qui se'ls hi aplica la doctrina Parot.
Herrira estableix la relació amb la plataforma Democràcia i Pau, que com EUiA va donar suport a la important manifestació del 12 de gener a Bilbao amb el lema "Drets Humans. Solucions. Pau. Preses i presos bascos al País Basc".

No hay comentarios:

Publicar un comentario