14/5/13

EUiA a favor del dret a decidir

EUiA defensa que el poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà, denuncia la suspensió per part del TC de la declaració de sobirania, i es pronuncia per definir i executar la consulta pel dret a decidir.
Declaració del Consell Nacional d'EUiA en favor del dret adecidir. EUiA està convençuda que Catalunya vol decidir quin és el seu futur com a país i les seves relacions amb la resta de pobles. Aquesta oportunitat nacional s’ha de fer amb garantia de cohesió social, sense cap escletxa social que separi els catalans i les catalanes, permetent un debat seré i seriós del futur de Catalunya.
EUiA ha apostat per un acord nacional per l’exercici del dret a decidir que impliqui el conjunt de forces polítiques i la societat civil catalana per establir un full de ruta compartit.
EUiA creu que el que li cal a Catalunya és un procés unitari i transversal, que respecti el pluralisme i generi el debat social necessari per a considerar totes les alternatives possibles.
Estem convençuts que el poble de Catalunya és un subjecte polític sobirà, per això no compartim en absolut que el Tribunal Constitucional admeti a tràmit la impugnació presentada pel govern central del PP sobre la declaració sobiranista aprovada pel Parlament de Catalunya, el gener passat, i la suspengui fins que no es decideixi si és o no constitucional.
El govern espanyol s’equivoca buscant una sortida judicial enlloc d’optar pel diàleg polític, i la declaració política del Parlament és un instrument de diàleg obert a opcions diverses.
No podem admetre, des d’un punt de vista democràtic, la supeditació del Parlament i del poble de Catalunya als mecanismes bipartidistes i centralitzants del Tribunal Constitucional, que ja van retallar l'Estatut refrendat en referèndum, que ara s'apliquen a una declaració de sobirania i demà podran fer-ho a qualsevol avenç en esferes democràtiques o  socials.
EUiA demana al Parlament de Catalunya que continuï amb la seva tasca per definir i executar la consulta pel dret a decidir, implicant a totes les forces polítiques que defensem aquest dret democràtic, però també a organitzacions socials, sindicals i ciutadanes.
EUiA crida a la societat civil a mobilitzar-se i a defensar també al carrer l’exercici del lliure dret a decidir del poble de Catalunya.
EUiA seguirà treballant per trobar i crear espais de confluència social i política entre federalistes, sobiranistes i independentistes, així com fomentant el diàleg i els projectes compartits amb d’altres pobles de l’Estat i d’Europa. Dissabte, 11 de maig de 2013http://www.euia.cat/img/spacer.gif

No hay comentarios:

Publicar un comentario