28/5/13

IU aposta per coincidir també amb forces nacionalistes


Vapor de Max.
La situació econòmica que empitjora exigeix que la prevista alternança del sistema electoral bi-partidista doni pas a la construcció d'una alternativa.
Aquest és el repte que s'ha atorgat IU en el Consejo Político Federal del dissabte passat.
Com enfocar les necessitats d'una alternativa política que es vegi reflectida i s'alimenti alhora del desassossec ciutadà i quincemaigista, de les mobilitzacions  vives de les marees, del sindicalisme i de les mateixes opcions polítiques existents?
IU encerta el fons al plantejar les variables i les constants de la fórmula algebraica per compondre un algoritme adient a la situació política, anímica i vivencial d'angoixa pregona, de la immensa majoria social de la ciutadania.
Un algoritme amb ciutadania, marees socials, sindicalisme i organitzacions polítiques.
Hi ha encara dos elements que a IU li està costant incorporar. Un és que la confecció de la fórmula ha de ser conjunta, en el sentit de que no pot sorgir només unilateral d'IU. IU ja ha assumit que no és suficient en proposar a tothom anar cap a IU, el següent pas és compartir, confluir, i aquest concepte de coincidir, però des de la mateixa crida. Els segon, és la base social que de diverses maneres atorga la representació al socialisme del PSOE o del PSC. Amb aquest univers també s'ha de coincidir i confluir.
L'altra gran pas fet per IU en aquest Consell Polític Federal, és assumir en la crida al Bloc Social i Polític, que cal coincidir també amb forces... nacionalistes, estatals i locals. IU posa el dit a la nafra. Per construir una alternativa, per la rebel·lió cívica democràtica i un procés constitucional de tall republicà per la ruptura amb el que representa la Constitució, han de coincidir totes les forces d'esquerres incloses les nacionalistes.
Uns extractes del document: "Izquierda Unida proposa iniciar una àmplia convocatòria en la què coincidim persones, col · lectius organitzats,  moviments socials, xarxes, forces polítiques estatals -federalistes i nacionalistes- i locals, sectors de la cultura i acadèmics, sindicats i les diferents iniciatives participatives que estan sorgint al llarg de tot l'Estat. Acordem un itinerari comú que ens possibiliti transitar amb encert pels nous camins polítics que s'obren amb la celebració de les properes Eleccions Europees. Unim esforços i coincidim al voltant d'una proposta política capaç de construir un nou model social enfront del que ara s'enfonsa, una proposta que puguem oferir a tota la societat.
Proposem construir, a través de mecanismes participatius i oberts a tota la societat que reflecteixin clarament noves formes d'acció i intervenció política, un ampli acord sobre programes i propostes electorals per a la construcció d'una nova Europa on puguem construir un nou Estat.
En aquests moments d'excepció només una àmplia convergència política i social forjada mitjançant un procés realment participat, ens farà avançar en la construcció d'aquest Bloc Social i Polític alternatiu que estigui en condicions d'organitzar-se tenir expressió electoral i concórrer units ja en les pròximes Eleccions Europees del 2014".
L'esmena que en Joan Josep Nuet y Francesc MS * varem presentar a la desena Assemblea d' IU (Desembre de 2012), sobre la generalització de l'experiència d'AGE (Anova i EU Galicia bàsicament) amb la proposta de fomentar una aliança entre federalistes, autonomistes i independentistes (posició de la 6a Assemblea d'EUiA), aleshores no es va acceptar, però ara, uns mesos després, fa camí per la via dels fets amb aquesta variant de tenir en compte les forces nacionalistes d'esquerres.
El bon resultat de l'experiència gallega ens permet afinar en les perspectives estatals.

* “IU ha de potenciar y amplificar la experiencia de la Izquierda Plural parlamentaria, para orientarse a establecer, en los territorios y Pueblos, alianzas entre las fuerzas federalistas e independentistas como la exitosa de Galicia con la Alternativa Galega de Esquerda (AGE)”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario