14/11/11

Espai de trobada entre federalistes i independentistes


O tot s'aprofita, com deia en Pere Calders, o potser en campanya tot s'hi val, o la coalició de l'esquerra transformadora ecosocialista ha donat en el clau.
La piulada, el twit que reprodueixo ens remet a Girona.
"icveuia ICV-EUiA
por NUET
ICV-EUiA s’erigeix com l’espai de trobada entre federalistes i independentistes bit.ly/vKQ1Pz #nocallis"
En Coscu, sense embuts ha exposat una perla democràtica.  Des de la ciutat on la CUP va emergir amb tres regidories, En Joan Coscubiela va presentar la coalició ICV-EUiA com “el punt de trobada entre federalistes i independentistes”. “Estem encaparrats en què durant aquesta legislatura s’obri un nou full de ruta per a la construcció nacional del país”, a més Coscu va insistir en que ICV-EUiA aglutina totes les opcions partidàries del “dret a l’autodeterminació, del dret a decidir els catalans i catalanes com volem articular la nostra societat”.
La concepció democràtica i social de la coalició per l'estructuració de Catalunya, s'adiu i pren el testimoni dels dos grans reptes que la ciutadania a expressat ens els darrers dos anys.
Amb la vaga general enfrontada a la reforma laboral; per cert vaga que agafà a contrapeu el govern tripartit de les esquerres, provocant la seva divisió, entre el PSC de Montilla d'esquena a la mobilització sindical i ciutadana per una banda, i per altra ERC i ICV-EUiA. La coalició completament compromesa en la mobilització liderada per la unitat de CCOO i UGT. Després de la mobilització sindical,  a haver-hi el fenomen d'indignació ciutadana del moviment 15 de maig de les places massives, que van aixecar el clam perla democràcia i contra les retallades, des del "No ens representen, no" i "li diuen democràcia, però no ho és". El cinc milions d'atur a l'estat amb les més de sis-centes mil persones a Catalunya, mostren un panorama on calen mesures diametralment oposades a les retallades d'austeritat privatitzadora de la Generalitat de CiU de Mas i Duran i Lleida.
L'altra gran repte està amb el dret de decidir. L'onada d'impotència i de mobilització contra la retallada del Tribunal Constitucional, que de fet era una anul·lació de l'Estatut, va arrastrar al govern de la Generalitat de Montilla que ho va encapçalar amb certa recança i intentant limitar l'impacta de les consignes a la consciència popular. La massivitat extraordinària del 10 de juliol de 2010, en defensa de "Som una nació" i "Nosaltres decidim" va situar el que s'escau per a la majoria ciutadana. Aquest sentiment popular que aflora per arreu, queda escanyat i enganyat per CiU, quan ho deriva a un pacte fiscal, on es pretén no augmentar els impostos als més rics, mentre s'apugen els impostos indirectes com l'IVA,  que paga tothom per igual sigui persona aturada o cobri una munió de milers d'euros, i alhora es retallen drets i serveis socials cosa que perjudica a fons a la població treballadora i a la ciutadania més modesta.
Entre les trenta propostes prioritàries la coalició ICV-EUiA defensa: Autodeterminació i federalisme. Proposem que l'objectiu del reconeixement del dret a l'autodeterminació i l'exercici del dret a decidir siguin el fil conductor per refer el pacte amb l'Estat sobre noves bases i per sumar el màxim de sectors, tant els que s'identifiquen amb un federalisme fort com amb un independentisme gradualista.
Reformar la Constitució en un sentit federal i plurinacional, reconeixent el dret a l'autodeterminació. Plantejar una reforma constitucional amb una nova disposició addicional que reconegui una relació asimètrica amb l’Estat i la singularitat de Catalunya. Pacte fiscal: concert econòmic solidari.
I al Programa general: La necessitat de construir Estat. ICV-EUiA aspira a que Catalunya esdevingui Estat en el marc d’un Estat federal i d’una Europa unida. Federalisme i autodeterminació. Proposem una estratègia que té com a objectius defensar l’autogovern i assolir un Estat propi en el marc d’un Estat federal que reconegui el dret a l’autodeterminació: · El dret a l’autodeterminació com a objectiu i el dret a decidir com a estratègia. · Per un model d’Estat federal i plurinacional, que reconegui la singularitat de Catalunya. · Pacte català per l’autogovern.


No hay comentarios:

Publicar un comentario