3/12/10

Recompondre l'esquerra. Unitat i lluita contra la crisi

De les reflexions i propostes sobre les eleccions catalanes us faig arribar...

La dreta guanya les eleccions. Recompondre l'esquerra. Unitat i lluita contra la crisi.

CiU ha recuperat el govern. Això és un avís per a navegants de cara a les properes mobilitzacions sindicals contra la crisis, per les eleccions municipals de maig i per les generals. L’esquerra, i en particular la que es diu transformadora, ha d’aprofitar aquest daltabaix per obrir una reflexió i canviar bastants coses. Tota perspectiva de nou govern d’esquerres a Catalunya haurà de partir del balanç d’aquests 7 anys de governs de les esquerres tripartites. Només així es podrà superar les mancances d'aquests governs i demostrar que s'aprèn dels errors:

- No és pot governar pel la majoria de la gent treballadora, pel poble, amb polítiques neoliberals o que no trenquin amb el neoliberalisme. S’ha d'aconseguir diners i impostos dels més rics per governar a favor de la classe treballadora.

- No es pot confiar només en l'acció parlamentària, governamental i institucional, ni amb els acords nacionals amb la burgesia, sinó que s'ha d'impulsar mobilització, i forjar a fons teixit i organismes socials començant per les empreses, els barris, el sindicalisme i la gent més jove. S'ha de respondre amb propostes i actuacions positives a les demandes socials, sindicals, democràtiques i populars.

- Es important una acció parlamentària destinada a reforçar l'acció social i mobilitzadora i per afeblir a les classes i institucions dominants.

- S’ha de lluitar per la unitat d’acció del conjunt de l’esquerra plural, des dels sectors socialdemòcrates, comunistes, independentistes i sobiranistes d’esquerra, sindicalistes, i aconseguir victòries concretes.

- Totes les forces de la pluralitat de les esquerres han de trobar-se i constituir espais comuns per mobilitzar i fer participar la ciutadania, la gent treballadora, la joventut, les dones.

És en el context d'aquestes reflexions, lluites i marcs unitaris on es pot esdevenir una autèntica refundació, regeneració o recomposició de l’esquerra, a partir de la qual pot sorgir un nou impuls i programa, amb la incorporació de nova gent i la fusió de les generacions experimentades i les generacions joves de gent lluitadora, homes i dones, d’esquerra transformadora de debò. Des de la coalició ICV-EUiA aquesta tasca és un repte per fomentar esquerra arreu, amb la ma oberta a altres candidatures sense representació parlamentària, per enfortir la mobilització i el moviment social, sindical y anticapitalista contra la crisi.

La primera cosa a fer: enfrontar-nos units a la crisi

Els anomenats “mercats” (capital financer especulatiu) continuen les pressions i xantatges per tal d'aconseguir més acomiadaments, més rebaixes de sous i pensions, més precarietat, més anys de treball. Com a França, a Portugal, o com ara comencen a Irlanda, Itàlia o Anglaterra, hem de mobilitzar-nos arreu d’Europa sinó volem que la dreta passi l’aplanadora per damunt de totes les petites o grans conquestes obtingudes durant els darrers anys. La crisi continua, l’atur, les dificultats i privacions colpegen cada vegada més famílies. Aquesta és la primera i més immediata necessitat, cal construir la unitat dels sindicats i de totes les forces d’esquerra, plantejant la necessitat d'un referent polític d'esquerres, per defensar amb ungles i dents els drets, la feina i els sous de la gent treballadora, amb la perspectiva de preparar una nova vaga general.

Sense cap treva: mobilitzem-nos els 15 i 18 de Desembre contra la crisi capitalista i la reforma laboral!

Document complert a L'AURORA-POR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario